News Flash:

Alina Bica, fostul procuror sef DIICOT, absenta de la proces

13 Februarie 2018
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3

La termenul de marti, de la instanta suprema, a procesului in care fosta sefa DIICOT, Alina Bica, este cercetata pentru fapte de coruptie, avocatul acesteia a anuntat ca aceasta nu s-a intors in tara, pentru ca „inca nu este deplasabila”, insa nu a primit inscrisuri in acest sens.
„De ce nu s-a prezentat inculpata, a cerut sa fie audiata?”, a intrebat presedintele completului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe avocatul Alinei Bica, la termenul de marti la care ar fi trebuit sa se prezinte.

„Este vorba despre aceeasi situatie dovedita prin inscrisurile depuse la termenul initial. Pentru termenul de astazi nu am primit inscrisuri. Nu este in sala, pentru ca nu este deplasabila”, a spus, in sala de judecata, aparatorul fostei sefe a DIICOT.

Totodata, magistratul a subliniat ca, din cate a auzit, accidentul Alinei Bica nu a avut loc in Costa Rica, insa avocatul acesteia a explicat ca nu are suficiente informatii si ca tot ceea ce i s-a comunicat din partea clientei sale a depus la dosar.
Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 2 martie.

Procurorii o acuza pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror sef al DIICOT, de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocos este judecat pentru doua fapte de trafic de influenta si dare de mita, iar fiul acestuia Alin Cocos, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata si pe Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoana apropiata lui Alin Cocos, pentru complicitate la luare de mita (doua fapte), si pe Adriean Videanu, la data faptelor actionar la o societate comerciala, pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati din Snagov.

"Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si care a corespuns interesului inculpatilor Cocos Dorin si Cocos Alin, in legatura cu dosarul de despagubire nr.22714/FFCC avand ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Anchetatorii sustin ca, pentru a ascunde provenienta acestui teren, Ionut Mihailescu, impreuna cu Alin Cocos, ar fi generat si intermediat "tranzactii nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relatii cu prieteni si membrii de familie".

Dorin Cocos este acuzat ca, in schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins si primit, in perioada de dupa 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denuntator in cauza, suma de 10 milioane de euro, cu conditia sa-i asigure rezolvarea dosarului de despagubire.


instanta suprema diicot alina bica coruptie inculpata bica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004331 (s)