News Flash:

Alina Bica este avocatul lui Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal

6 Septembrie 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3
Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a confirmat pentru agentia de presa MEDIAFAX ca este avocatul fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, in dosarul Centrului Militar Zonal.
"Am depus delegatie de reprezentare la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a precizat, pentru MEDIAFAX, Alina Bica.
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta a fost condamnat, pe 29 iunie, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul Centrului Militar Zonal, decizia Curtii de Apel Constanta fiind definitiva. Nicusor Constantinescu a apelat la o cale extraordinara de atac si a contestat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In rechizitoriul procurorilor se arata ca, in perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, Nicusor Constantinescu nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos, in mai multe randuri, obligatiile de presedinte al CJ Constanta, potrivit articolului 76 din Legea 446/2006.
Conform acestui articol "consiliile judetene/locale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti sunt obligate sa asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalatiile de telecomunicatii, sistemele si serviciile informatice, autoturismele, alte dotari si materiale, precum si fondurile necesare desfasurarii activitatii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotarare a Guvernului". Astfel, in raport de functia publica detinuta, Nicusor Constantinescu nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia, si a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a acestei institutii, potrivit DNA.
Procurorii il acuzau pe Nicusor Constantinescu si ca a incercat de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale, precum si pagube acestei institutii.
Potrivit anchetatorilor, tot din anul 2009, Nicusor Constantinescu nu ar mai fi asigurat piese de schimb si consumabile pentru sistemele informatice din dotarea Centrului Militar Zonal si, la cererea Consiliului Judetean Constanta, au fost intrerupte si serviciile de telefonie prestate de diversi operatori, "posibilitatile de comunicare ale unitatii militare fiind paralizate".
In aceeasi perioada, Consiliul Judetean Constanta ar fi adoptat doua hotarari prin care s-ar fi dispus evacuarea Centrului Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, insa ambele au fost anulate ca urmare a unor actiuni in justitie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010273 (s)