News Flash:

Alina Bica, acuzata ar fi primit mita de 17.500 de euro la ea acasa

2 Septembrie 2015
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica
Fosta sefa a DIICOT Alina Bica ar fi primit mita de 17.500 de euro la ea acasa, fiindu-i adusa de fostul sau consilier Ionut Mihaileascu, sustin procurorii DNA in referatul cu propunerea de arestare preventiva a Alinei Bica.
Procurorii arata in referat ca, potrivit declaratiei date de denuntator, Ionut Mihailescu, Bica i-ar fi solicitat sa il contacteze pe fostul sef al ANAF Serban Pop, care "ii daduse in prealabil acesteia un mesaj telefonic de salut in legatura cu dosarul numitului Simu Horia".
"Conform probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale este cert ca primirea sumei de 17.500 euro de catre numita Bica Alina Mihaela a fost realizata la data de 8.11.2014, cand Mihailescu Ionut Florentin s-a intalnit cu Bica Alina Mihaela la locuinta acesteia si i-a remis banii", scriu procurorii anticoruptie.
Potrivit acestora, din convorbirile telefonice interceptate reiese ca in 8 noiembrie 2014 Alina Bica si Ionut Mihailescu au avut mai multe discutii telefonice pe tema banilor, iar acestea au fost urmate de deplasarea lui Mihailescu la locuinta acesteia, unde i-ar fi dat banii.
Conform procurorilor anticoruptie, fostul sef al ANAF Serban Pop ar fi primit suma de 230.000 de euro de la Horia Simu, pentru a-i da altor persoane in vederea solutionarii favorabile omului de afaceri a unui dosar DIICOT, suma din care Alina Bica ar fi primit 17.500 de euro.
DNA a anuntat, marti, intr-un comunicat de presa, ca a dispus inceperea actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a Alinei Bica, pentru luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu, si a lui Serban Pop, acuzat de complicitate la dare de mita.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005072 (s)