News Flash:

Alin Petrache si-a depus demisia din functia de presedinte al COSR

29 August 2016
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
alin petrache
Alin Petrache si-a depus demisia din functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, luni, in cadrul Sedintei Comitetului Executiv al COSR, informeaza site-ul oficial al forului olimpic.

Alin Petrache si-a depus demisia pentru neindeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
"Avand in vedere ca Echipa Olimpica a Romaniei nu a reusit, la Jocurile Olimpice de la Rio, sa isi indeplineasca obiectivul asumat de Comisia Tehnica si federatiile nationale (6-8 medalii), si asa cum am anuntat deja ca voi face, astazi (luni) mi-am depus demisia din functia de presedinte al COSR in fata Comitetului Executiv, care va urma pasii statutari pentru preluarea prerogativelor. Regret enorm ca nu le-am putut oferi romanilor medaliile si rezultatele pe care si le doreau. Stiu ca am facut tot ce a depins de mine in ultimii doi ani, dar din pacate criza sportului romanesc este una profunda si care nu poate fi rezolvata cu solutii de moment", a declarat Alin Petrache in fata Comitetului Executiv.
Referitor la chestiunea legata de disfunctionalitatile echipamentului sportiv de la Rio, Petrache si-a exprimat ''increderea totala in institutiile statului ca isi vor face datoria cu prisosinta''. ''Astept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar si pe cea interna a COSR. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca sportul romanesc este fix pe locul in care s-a vazut la Rio", a spus Petrache.
El a precizat ca niciodata nu a tinut la functii sau la anumite pozitii, indiferent de importanta acestora.
"Consider ca, demonstrez, din nou, ca nu am tinut niciodata la functii sau la anumite pozitii, indiferent de importanta acestora. Raman acelasi manager sportiv onest, care spune ce gandeste, indiferent cat de urat suna adevarul uneori si care isi respecta cuvantul. Cred in continuare ca proiectul meu, Romania Olimpica 2014-2024, este un program care poate revitaliza sportul romanesc. Cred ca avem nevoie de un Acord National pentru Sport pentru urmatorii 20 de ani. Am convingerea ca sunt necesare si alte ingrediente precum echipa, fair-play-ul, respectul, solidaritatea si patriotismul, valori demult uitate in societatea romaneasca. Ca sa evitam orice speculatie de presa si ca sa fie clar pentru toti editorialistii care isi mai aduc aminte de sportul romanesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc sa mai candidez pentru vreo functie in cadrul COSR la urmatoarele alegeri. Le multumesc tuturor colegilor din fenomenul sportiv care au sprijinit ideile mele si care mi-au fost alaturi in aceasta perioada, dar si familiei mele careia i-am putut dedica mai putin timp in contextul implicarii mele in fenomenul olimpic", a mai spus fostul presedinte al COSR in finalul alocutiunii sale.
Romania a participat cu 96 de sportivi si 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii — una de aur, una de argint si trei de bronz.
Aurul a fost adus de echipa feminina de spada (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea) si de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).
Tricolorii au mai reusit, de asemenea, o clasare pe locul 4 (gimnastul Marian Dragulescu la sarituri), trei locuri cinci (Corina Caprioriu — judo, cat. 57 kg, luptatorul de greco-romane Alin Alexuc — cat. 98 kg si sabrerul Tiberiu Dolniceanu), un loc 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele), doua locuri sapte (judoka Andreea Chitu — cat. 52 kg, gimnasta Catalina Ponor — barna) etc.
Romania a avut cea mai slaba clasare in clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice dupa al doilea razboi mondial, locul 47.
Trendul descendent al sportului romanesc se mentine dupa locul 14 la Atena, 17 la Beijing si 27 la Londra. Cea mai buna clasare a Romaniei la o editie a Jocurilor Olimpice a fost in 1984, la Los Angeles, locul al doilea, urmata de un loc 5 la Montreal, in 1976, si locul 6 la Moscova, in 1980.
AGERPRES

alin petrache comitetului executiv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005900 (s)