News Flash:

Alin Cocos a venit din nou la DNA

29 Ianuarie 2015
1541 Vizualizari | 0 Comentarii
Alin Cocos, fiul omului de afaceri Dorin Cocos, a venit din nou la sediul central al DNA, joi, dupa ce a dat declaratii, acum doua zile, in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea pentru un teren supraevaluat.
La intrarea in sediul DNA, Alin Cocos nu a facut nicio declaratie.
Marti, fiul lui Dorin Cocos a fost chemat la DNA in calitate de martor, potrivit unor surse judiciare. Tot marti a venit la audieri mama lui Alin Cocos, Olguta Chiriac, care le-ar fi dat si ea declaratii anchetatorilor.
In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Alaturi de Bica vor judecati Crinuta Dumitrean, fost presedinte al ANRP si sefa a comisiei, Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Oana Vasilescu, Dragos George Bogdan si Lacramioara Alexandru, toti membri ai comisiei la data faptelor, acuzati de abuz in serviciu, precum si evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.
Dosarul urmeaza sa fie solutionat de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In rechizitoriu procurorilor, este redata declaratia unui fost consilier ANRP, care sustine ca l-a "vazut pe Alin Cocos in cadrul institutiei in biroul lui Diacomatu Sergiu Ionut, unde statea cu picioarele pe masa", precum si faptul ca a aflat ca Alin Cocos este beneficiar al unor dosare de despagubire.
Potrivit unor documente ale DNA, publicate de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul sau, procurorii fac cercetari intr-un nou dosar ce o priveste pe Alina Bica, disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP.
In acest dosar, Alina Bica este acuzata ca ar fi primit o cota-parte dintr-un teren in Snagov, apartinand primei sotii a lui Dorin Cocos, Olguta Chiriac, iar omul de afaceri, fiul sau Alin Cocos si Elena Udrea ar fi primit bani, in urma implicarii in despagubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.
Mediafax.ro 

dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005081 (s)