News Flash:

Alimentul care reduce cu 64% riscul de cancer la san

18 August 2016
3355 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer mamar
Inca din Antichitate se stie despre beficiile acestui aliment, iar egiptenii il consumau pentru cresterea sperantei de viata.
Cercetatorii moderni le dau dreptate. Intr-un studiu realizat la Universitatea din Perth au fost analizate datele a peste 2000 de femei din China. Oamenii de stiinta au studiat obiceiurile alimentare ale acestora, dar si alti factori precum greutatea, sedentarismul si fumatul.Astfel ei au descoperit ca femeile in a caror dieta se aflau ciupercile aveau un risc cu 64% mai scazut de a dezvolta cancer la san.
Mai mult, femeile care combinau dieta cu ciuperci cu miscarea regulata si consumul de ceai verde isi scadeau cu pana la 89% riscul de a face cancer la san.
„Vinovat” pentru aceasta situatie se face un compus al ciupercilor, care inhiba enzima aromataza, producatoare de estrogen.
Ce tip de ciuperca este mai bun pentru combaterea cancerului?
Studiul se afla inca la inceput si se cauta exact acele tipuri de ciuperci care contribuie la lupta impotriva cancerului. Pana acum se crede ca cele mai bune sunt ciupercile chapignon, crimini, shiitake, pleurotus, portabello, maitake, ciuperci coada de curcan, reishi, care contin compusi bioactivi cu potential anticancer.
Ciupercile au o aroma si o textura speciale, sunt foarte versatile si se preteaza la tot felul de combinatii alimentare. Atentie, insa, nu riscati sa culegeti ciuperci din paduri decat daca sunteti foarte siguri ca sunt comestibile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005822 (s)