News Flash:

Alimentele pe care nu trebuie sa le tii in frigider

18 Martie 2017
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
frigider
Nucile
De obicei le tii pe balcon sau in camara. Te-ai gandit vreodata ca ar fi bine sa le tii la rece? Diminueaza  colesterolul rau si cresc pe cel bun. Nutritionistii spun ca grasimile nesaturate din nuci rancezesc daca sunt tinute mult la temperatura camerei. Si alte substante hranitoare din nuci sunt afectate, astfel ca proprietatile nucilor nu vor mai fi aceleasi. Termenul de valabilitate se prelungeste cu 6 luni daca le tii la frigider.
Semintele de in
Sunt bogate in Omega-3 care ajuta la mentinerea unei sanatati optime la nivel cerebral. Semintele de in organice au termenul de valabilitate mai mare decat cele macinate. Daca vor fi tinute la frigider, stomacul le va digera mai bine, putand, astfel, sa retina cat mai multe substante bogate nutritional. La temperatura care nu este constanta, ele se vor oxida, devenind toxice. E posibil sa declanseze in organism procese inflamatorii. Pe cele macinate le poti pastra la frigider, rezistand circa jumatate de an.
Despre ce alimente nu trebuie sa pastrezi nicioadata in frigider, poti citi aici
Vinul rosu
Se spune ca este bine sa bei in fiecare zi un pahar de vin rosu, de tara. Odata desigilata o sticla de vin, e indicat s-o pastrezi la frigider, dar nu mai mult de 3-5 zile.
Producatorii de vinuri spun ca principalul dusman al acestei licori este caldura, iar temperatura ideala de pastrare a acestuia este de 12-13 grade Celsius. Totusi, in frigider, temperatura este mai mica, avand mai putin de 7 grade Celsius. Din cauza lipsei umiditatii, dopurile se pot usca, iar aerul se va infiltra in sticla prin porii dopului de pluta, afectand astfel gustul vinului. Nu este indicat sa-l tii in congelator, pentru ca exista riscul ca sticla sa se sparga sau ca vinul sa-si piarda aroma.

nucile vinul rosu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005110 (s)