News Flash:

Alimentele esentiale pentru sanatatea arterelor

10 August 2018
884 Vizualizari | 0 Comentarii
sanatatea arterelor

Uleiul de masline extravirgin estea cea mai buna optiune pentru mentinerea arterelor sanatoase, deoarece compusii nutritivi ajuta la echilibrarea nivelului de colesterol si combat daunele produse de radicalii liberi. Afla care sunt celelalte alimente care imbunatatesc sanatatea arterelor

Peste gras

Pestele gras este sursa bogata de acizi grasi Omega-3. Dupa ce acestia sunt asimilati de organism, ei scad nivelul colesterolului si al trigliceridelor, grasimi care pot bloca arterele. In schimb, aceste grasimi sanatoase stimuleaza productia de colesterol bun, eliminand lipidele care pot afecta sanatatea corpului. In plus, pestele contin aminoacizi si minerale esentiale, amandoua fiind necesare pentru prevenirea inflamatiei si a problemelor cauzate de fluxul sangvin deficitar. Include in alimentatie, de cel putin doua ori pe saptamana, pestele. 

Rosie

Licopenul, un puternic antioxidant care se gaseste in rosie, are beneficii pozitive asupra sanatatii inimii si arterelor. Aceasta substanta previne oxidarea colesterolului rau care se depune pe peretele arterelor si combate inflamatia, acestea putand afecta fluxul sangvin.

Ghimbir

Ghimbirul contine un antioxidant puternic, cunoscut sub numele de gingerol, compus care are proprietati antiinflamatorii. Acesta imbunatateste sanatatea arterelor si circulatia sangvina, promovand eliminarea lipidelor care se depoziteaza pe peretele arterelor. Poti include ghimbirul in ceai sau in smoothie-uri.

Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz au capacitatea de a curata arterele, prevenind arteroscleroza. Fibrele dietetice care se gasesc in fulgii de ovaz imbunatatesc digestia si procesul metabolismului. Include in alimentatie fulgii de ovaz, de trei ori pe saptamana, iar arterele tale vor fi curate si elastice. 

Afine

Datorita continutului ridicat de antioxidanti si fibre dietetice, afinele nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Aceste substante curata arterele si previn cresterea nivelului de colesterol. Multumita acestei proprietati, afinele curata intregul organism si reduc efectele negative ale radicalilor liberi. Prin consumul zilnic de afine, vei reusi sa incetinesti procesul de imbatranire si sa reduci riscul de afectiuni cardiovasculare.

sursa: clickpentrufemei.ro


rosie ghimbir afine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005402 (s)