News Flash:

Alimentele care previn aparitia cancerului

3 August 2016
1347 Vizualizari | 0 Comentarii
aparitie cancer
Multe dintre cauzele aparitiei cancerului se gasesc in mediul ce ne inconjoara. Industria mancarurilor procesate este printre cele mai pacatoase si cea mai buna cale de a o evita este sa cumparati mancare organica ce poate fi un tratament pentru tratarea cancerului. Anumite alimente contin vitamine si minerale care intaresc corpul si reduc riscul imbonavirii de cancer.

1 Merele
Conform unui studiu realizat in anul 2007 la Universitatea Cornell din US, merele au in componenta lor un element numit terpene care se gaseste mai exact in coaja marului. Terpenele poate preveni cancerul si poate omora celulele canceroase deja instalate si poate opri inmultirea acestora. Terpenele este benefic mai ales pentru cancerul la colon, ficat si san.
2 Ceaiul verde
Ceaiul verde, care este foarte bogat in polifenoli antioxidanti, este o excelenta bautura anticancerigena si, stiintific demonstrat, poate impiedica dezvoltarea si inmultirea celulelor canceroase. Ceaiul verde contine EGCG, un antioxidant puternic care inhiba dezvoltarea cancerului. Mai multe studii au demonstrat ca ceaiul verde este eficient in lupta impotriva leucemiei, cancerului la san, la prostata, rinichi, piele si gura.
3 Vitamina D
Vitamina D singura nu este un aliment, ci un prohormon care previne dezvoltarea cancerului. Mai multe studii au aratat ca vitamina D este foarte eficienta in reducerea cancerului la colon, la san si la plamani. Alimentele  bogate in vitamina D sunt: somonul, sardinele si somnul. De asemenea, si expunerea regulata la soare care ne incarca cu vitamina D, poate preveni aparitia cancerului.

4 Legumele crucifere
Aceste legume sunt cel mai bun aliat in lupta impotriva cancerului. Printre legumele crucifere se numara: brocolli, conopida, ridichiile, guliile si varza. Acestea contin dindolimentan, sulforapan si seleniu care ajuta la prevenirea aparitiei cancerului.

5 Boabele de soia
Boabele de soia contin fitomolecule care distrug mecanismele necesare dezvoltarii si supravietuirii celulelor canceroase. Isoflavonii din acestea ajung la sange si dezamorseaza dezvoltarea si raspandirea tumorilor maligne. Isoflavonii actioneaza mai intai in acele tumori care sunt cauzate de dezechilibrele hormonale, cum ar fi cancerul la san.
6 Legumele
Toate legumele au un continut bogat de folati. Oamenii care nu au o cantitate suficienta de folati prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi de cancer. Legumele cu continutul cel mai bogat  in folati sunt: fasolea, lintea si nautul. Studiile arata ca cei care consuma legume in mod regulat prezinta un risc mai scazut de cancer cum ar fi cel la stomac, colon, prostata si cancer la plamani. Fasolea si lintea contin fitochimicale care previn deteriorarea ADN-ului cauzata de cancer.

Ciupercile
De secole ciupercile au fost folosite in scopuri medicinale intrucat acestea prezinta unice proprietati antivirale, antimicrobiene si anticancerigene. Sunt multe studii care atesta ca ciupercile au un  rol cheie in procesul de ucidere a celulelor canceroase. Ciupercile japoneze, shiitake, maitake, kavaratake si enokitake contin lentinan – polizaharid care stimuleaza sistemul imunitar. Cercetarile stiintifice arata ca numarul de celule imunitare cresc considerabil dupa consumul acestor tipuri de ciuperci, chiar si interiorul tumorii.
SURSA: healthyfoodandremedies.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

1 merele 6 legumele ciupercile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004898 (s)