News Flash:

Alimentele care lupta impotriva cancerului de plamani

21 Ianuarie 2015
689 Vizualizari | 0 Comentarii
Cancerul pulmonar reprezinta una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atat in cazul barbatilor cat si al femeilor. Se estimeaza ca peste 1.3 milioane de persoane mor anual, in intreaga lume din cauza cancerului pulmonar.



Fumul de tigari este principalul vinovat de aparitia cancerului la plamani si chiar si fumatul pasiv duce la dezvoltarea acestui tip de cancer. Potrivit statisticilor, 17,9% dintre pacientii cu cancer pulmonar nu au fumat niciodata, potrivit doctorulzilei.ro.



Pe langa fumat mai exista si alti factori care duc la aparitia cancerului de plamani precum predispozitia genetica, expunerea la materiale precum azbestul si o alimentatie nesanatoasa.



Iata alimentele care combat cancerul de plamani:



1. Brocoli este in topul legumelor crucifere care lupta impotriva cancerului pulmonar. Motivul? Contine sulforafan, care creste productia de enzime anticancerigene. Broccoli este bun sub orice forma ar fi consumat.



2. Ceai verde: studiile au aratat ca fumatorii inraiti care consuma ceai verde isi scad cu 31% nivelul de 8-OHdG (un indicator al stresului oxidativ din ADN, care este mai mare in cazul persoanelor cu cancer pulmonar). Ceaiul verde este foarte apreciat pentru proprietatile sale antioxidante si pentru abilitatea sa de a preveni aparitia tumorilor.



3. Cereale integrale: potrivit expertilor de la Universitatea Maryland Medical Center, alimentele bogate in fier si zinc, precum cerealele integrale ajuta la reducerea simptomelor cancerului de plamani.



4. Somon: acest peste este o sursa importanta de acizi grasi Omega 3 care ajuta la mentinerea sanatatii sistemelor nervos si circulator si la prevenirea cancerului.



5. Usturoi:  o cercetare a specialistilor chinezi de la Centrul de Prevenire si Control al Bolilor din provincia Jiangsu arata ca usturoiul consumat timp indelungat previne cancerul, dar si alte boli cronice.



Cercetatorii considera ca beneficiile aduse de usturoi se datoreaza unei substante numite alicina, care are proprietati puternic antimicrobiene. Alicina nu numai ca reduce inflamatiile, dar previne si distrugerea celulelor de catre radicalii liberi.

cancerul pulmonar tigari brocoli ceai verde cereale integrale somon
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1080 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014787 (s)