News Flash:

Alimentele care ar putea disparea in curand

7 Iulie 2018
901 Vizualizari | 0 Comentarii
5 retete cu avocado pentru micul dejun size1

Nu mai este un mister ca vremea se schimba. Pe langa faptul ca ne afecteaza starea, clima ne va afecta, inevitabil, si mancarea. Agricultura are nevoie de un mediu specific, iar cand aceste conditii nu se indeplinesc, agricultura va avea de suferit. Rezultatul: nu vom mai putea sa savuram o parte dintre alimentele noastre preferate.

O parte dintre mancarurile care pot disparea in timpul vietii noastre, potrivit Business Insider, din cauza schimbarilor climatice sunt:

1. Avocado – Are nevoie de foarte multa apa pentru a creste, iar cum seceta este din ce in ce mai des intalnita, avocado deja a devenit mai rar si mai scump.

2. Nautul – Productia de naut a scazut deja cu 40-50%. Are nevoie de o cantitate anume de apa, iar din cauza secetei, aceasta leguminoasa ar putea disparea in urmatorii zeci de ani.

3. Cafeaua – 70% din cafeaua din lume ar putea disparea pana in 2080. Arborele de cafea are nevoie de o anumita temperatura, iar daca temperatura va fi mai mare, calitatea boabelor nu va fi buna, astfel ca nu va putea fi consumata. Pe masura ce temperaturile incep sa creasca din cauza schimbarilor climatice, calitatea cafelei este deja in scadere.

4. Pestele- Din cauza pescuitului masiv, am putea ramane fara pesti pana in 2048. De asemenea, apa din mari este foarte poluata.

5. Alunele- Se spune ca pana in 2030 nu vor mai fi alune. Ele au nevoie de cinci luni de caldura, combinata cu o anumita cantitate de ploaie. Daca ploua prea mult, alunele nu mai sunt comestibile, iar daca au mai putina apa decat au nevoie, nu se vor face. O mare parte din productia de alune a fost deja distrusa. În orice caz, daca alunele nu vor disparea, ar putea deveni un aliment de lux.

6. Siropul de artar – La fel ca alunele, artarii au nevoie de conditii meteorologice specifice, pe care clima noastra ar putea sa nu i le mai ofere in curand.

7. Ciocolata – Mancam mai multa ciocolata decat se produce. Anul trecut, populatia lumii a consumat cu 70.000 de tone de ciocolata mai mult decat a fost produs. În 2030, specialistii estimeaza ca oamenii vor consuma cu 2 milioare de tone mai mult decat se va produce.

Temperaturile crescute si lipsa apei sunt factorii care scad productia de cacao.

sursa: digi24.ro


avocado alunele siropul artar ciocolata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006509 (s)