News Flash:

Alimente si plante care SCAD GLICEMIA

23 Aprilie 2014
2581 Vizualizari | 0 Comentarii
Cicoarea, salvia si urzicile
Din toate cele trei plante separate poti obtine infuzii benefice contra hiperglicemiei. Ai nevoie de o lingura de planta si o cana de apa. Acestea le lasi la fiert 20 de minute, apoi bei doua-trei cani zilnic. Radacinile de cicoare salbatica pot fi folosite si în mancaruri, dar si sub forma unui decoct, din 750 ml de apa si doua sau trei linguri de planta care se lasa la fiert 15 minute. Decoctul îl bei treptat de-a lungul unei zile. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, un zahar prelucrat la nivelul ficatului si convertit în energie.
Frunzele de nuc
O infuzie care scade garantat glicemia este cea preparata dintr-o lingurita de frunze de nuc la o cana de apa. Bei doua cani de infuzie pe zi si, într-o saptamana, nivelul glicemiei revine la normal. La fel de utila este si tinctura din frunze de nuc cu care umpli o sticla de un litru. Peste acestea adaugi alcool alimentar. Lasi la macerat doua saptamani, apoi iei cate patru picaturi de trei ori pe zi.
Semintele de in
Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic. Peste patru lingurite de seminte adaugi alte patru de teci de fasole maruntite si de frunze de afin în cantitati egale. Decoctul este pregatit un timp mai lung (trebuie sa fiarba aproximativ o ora) si se bea înaintea meselor, de doua-trei ori pe parcursul unei zile.
Merele
Au un continut mare de fibre alimentare, apa si antioxidanti, cei din urma aflati mai ales în coaja merelor. Toate aceste substante reusesc sa puna în miscare glucoza din sange si participa la eliminarea excesului de zahar prin urina. Merele pot fi consumate si de diabetici, datorita fructozei, zahar natural care se elibereaza treptat în sange.
Frunzele de mesteacan
Acestea trebuie incluse într-un amestec a cate trei linguri de frunze de mesteacan, de coacaz negru, de eucalipt, respectiv de fumarita, o planta cu proprietati tonice si depurative recunoscute. Pregatesti infuzia dintr-o lingurita de amestec si 200 ml de apa. Este recomandat sa bei doua sau trei cani pe zi pentru a obtine toate beneficiile ceaiului.
Anghinarea
Frunzele de anghinare au efect de reducere a nivelului de zahar din sange cu conditia sa fie folosite sub forma unei infuzii care se pregateste dintr-o lingurita de planta la o cana de apa. Ceaiul îsi manifesta beneficiile asupra sanatatii numai în masura în care se beau doua-trei cani pe zi în cure de cate 20-30 de zile cu pauze scurte si egale. In cazul în care se depasesc aceste cantitati, pot aparea efecte adverse.

Frunzele de afin
Acestea sunt printre cele mai eficiente remedii în combaterea hiperglicemiei, datorita neomirtilinei, un compus de origine vegetala extras din frunzele de afin recoltate înaintea coacerii fructelor. Din aceste frunze, care au fost uscate si maruntite în prealabil, iei o lingura si o pui într-o cana cu apa clocotita. Doua-trei cani pe zi din infuzia astfel obtinuta vor scadea cu siguranta nivelul glicemiei.
Tecile de fasole
Zilnic, doua-trei cani de decoct din teci de fasole îti vor aduce glicemia la un nivel optim. Il pregatesti din cateva teci si o cana cu apa pe care le fierbi timp de 20 de minute. Pentru un efect sporit ai nevoie de o mana de teci pe care le lasi sa se macereze pe timpul noptii într-un litru de apa. Dupa aceea, fierbi compozitia pana scade la jumatate si o bei treptat de-a lungul zilei.

merele anghinarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006896 (s)