News Flash:

Alimente senzationale care te ajuta sa slabesti

3 Octombrie 2015
1472 Vizualizari | 0 Comentarii
slabeste

Odata cu venirea primaverii, este indicat sa scoti din frigider zacusca si tocana si sa treci la legumele si fructele proaspete. Anumite alimente de primavara te vor ajuta sa slabesti si sa obtii corpul fantastic la care ai ravnit dintotdeauna.


Iata ce trebuie sa treci pe lista de cumparaturi, pentru a-ti asigura portia de sanatate.


1. Ananasul
 
In locul eternelor conserve de ananas, alege sa cumperi un fruct proaspat. Primavara este sezonul in care pe piata se gasesc cele mai gustoase fructe de ananas.


O cana de cubulete de ananas proaspat contine doar 82 de calorii, ceea ce inseamna ca este indicat sa consumi un astfel de dulce, decat unul de la patiserie.


Ananasul este, de asemenea, o sursa excelenta de bromelaina, o enzima care reduce inflamatia si contribuie la procesul de digestie.
Atunci cand ai nevoie de o gustare in timpul zilei, nu ezita sa mananci o banana. Aceasta contine 100 de calorii, este satioasa si iti va alunga pentru o vreme senzatia de foame.


Nutritionistii recomanda consumarea unei banane la micul dejun. In timp, o banana dimineata te poate ajuta sa slabesti, deoarece iti asigura atat necesarul caloric, cat si cel de energie, si nu vei simti nevoia sa mananci des.
2. Nectarinele
 


Nectarinele sunt foarte dulci, dar contin doar 39 de calorii la 100 de grame, deci le poti manca fara sa te simti vinovata.


Coaja nectarinei este bogata in fibre solubile, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol, iar proprietatile benefice ale fructului reduc semnificativ senzatia de foame.
3. Coriandrul
 
Coriandrul este o planta de primavara, foarte aromata, pe care este recomandat sa o incluzi in mai toate felurile de mancare.


Coriandrul poate fi adaugat in sosuri si salate, deoarece este o arma letala in lupta cu kilogramele in plus.
4. Capsunile
 
Odata cu venirea primaverii, magazinele te vor ispiti cu delicioase capsuni, carnoase si zemoase, carora cu greu le vei putea rezista.


Partea buna este ca nu trebuie sa faci rabat de la ele, deoarece contin doar 27 de calorii pe 100 de grame si sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca.


5. Sparanghelul
 
O tulpina de sparanghel contine doar 4 calorii, deci ai toate motivele sa incluzi aceasta leguma in dieta ta zilnica. Sparanghelul contine antioxidanti, fosfor si vitamina B si este o leguma bogata in apa.


O hidratare corespunzatoare te poate ajuta sa arzi si mai multe calorii pe parcursul zilei. Cea mai usoara metoda de preparare a sparanghelului este la cuptor sau pe gratar.


Pune sparanghelul intr-un vas yena, stropeste tulpinile cu ulei de masline si introdu vasul in cuptorul preincalzit. Dupa 10 minute, vei obtine o mancare savuroasa.
6. Castravetele
 
O cana plina cu felii de castravete contine doar 16 calorii. La o asemenea cifra, cum sa nu iubesti castravetii? Aceasta leguma este plina de nutrienti, fibre solubile si insolubile, minerale, aminoacizi si vitamine, de aceea, in sezonul de primavara, este indicat sa ai intotdeauna in frigider un castravete proaspat.


Datorita continutului ridicat de apa, 90%, castravetele contribuie la hidratatarea si oxigenarea organismului. In plus, este un aliat de incredere in curele de detoxifiere.


1 ananasul 2 nectarinele 3 coriandrul 4 capsunile 5 sparanghelul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006252 (s)