News Flash:

Alimente sanatoase care curata ficatul de toxine

19 Martie 2018
999 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat

Consumul de alimente naturale este esential pentru a-ti aproviziona organismul cu toti nutrientii necesari pentru curatarea ficatului. In plus, acest obicei te ajuta sa eviti chimicalele nocive.

Obisnuiesti sa mananci alimente care iti ajuta ficatul sa se curete? Stiai ca exista asemenea produse alimentare?

Traim intr-o lume in care tulburarile hepatice si complicatiile asociate lor sunt din ce in ce mai raspandite. Apa, aerul si alimentele pe care le consumam deseori contin substante toxice. O alta modalitate prin care toxinele patrund in corp este reprezentata de consumul de fructe si legume tratate cu pesticide.

Majoritatea acestor substante toxice afecteaza ficatul, cel mai mare organ intern din corp. Retine ca, daca acesta se imbolnaveste, supravietuirea devine imposibila. Din acest motiv, este foarte important sa iti mentii ficatul sanatos. In acest scop, nu ezita sa consumi urmatoarele 6 alimente.

6 alimente care ajuta ficatul sa se curete

1. Sfecla rosie

Sfecla rosie este o leguma excelenta care aprovizioneaza intreg organismul cu energie si nutrienti. In plus, aceasta curata ficatul si ii imbunatateste functionarea. Totodata, sfecla rosie sustine absorbtia nutrientilor.

Aceasta leguma este bogata in antioxidanti si nutrienti importanti. Dintre acestia complexul de vitamine B, pectina, fierul, betaina si betanina ies in evidenta.

Pectina este o fibre solubila celebra datorita abilitatii sale de a curata organismul. Mai mult, ea ofera o senzatie de satietate, fara a fi nevoie sa ne indopam cu mancare. Fibrele si nutrientii din sfecla ajuta organismul sa elimine toxinele depozitate deseori in ficat.

Datorita tuturor acestor beneficii, sfecla este una dintre cele mai bune legume pe care le poti consuma daca vrei sa iti cureti ficatul.

2. Usturoiul

Usturoiul este o alta leguma care stimuleaza curatarea naturala a ficatului.

Acesta este bogat in seleniu si alicina. Seleniul este un mineral cu abilitatea de a stimula curatarea naturala a organismului. Alicina ajuta sistemul imunitar sa combata microorganismele nocive. Impreuna, acesti doi nutrienti potenti curata ficatul si sangele.

De asemenea, seleniul si alicina usureaza sarcinile ficatului. Usturoiul activeaza enzimele hepatice care sustin purificarea si digestia. Te sfatuim sa consumi doar catei naturali de usturoi, nu versiunile din comert sau usturoiul sub forma de pulbere.

3. Lintea

Ficatul tau va adora lintea. Aceasta leguminoasa este bogata in fibre care sustin procesul de curatare. Mai mult, lintea reprezinta o sursa naturala de proteine vegetale.

Consumul excesiv de proteine animale poate afecta negativ organismul. Asadar, proteinele vegetale sunt ideale pentru a curata ficatul in mod natural. Lintea este una dintre cele mai usor de digerat leguminoase, ceea ce faciliteaza absorbtia nutrientilor.

4. Ceapa

Ca si usturoiului, ceapa este bogata in alicina, o substanta care curata ficatul si tractul digestiv. Acest aliment ofera si potasiu, fibre, fitonutrienti si flavonoide, care ajuta organismul sa isi indeplineasca cele mai importante functii.

Daca nu obisnuiesti sa consumi ceapa din cauza mirosului si a gustului sau intens, o poti combina cu alte alimente pentru a le neutraliza. Ca sa eviti indigestia, serveste ceapa gatita. O varianta buna este supa de ceapa, pe care te sfatuim sa o servesti o data pe saptamana pentru a avea un ficat curat.

5. Cartofii dulci

Cartofii dulci, impreuna cu morcovii, sunt bogati in caroten. Ei reprezinta un aliment antiinflamator natural foarte important. Beta-carotenul din componenta lor este convertit in vitamina A si procesat de catre ficat.

Este indicat sa obtinem vitamina A din alimentele bogate in beta-caroten in loc sa luam suplimente. Desi aceste suplimente se gasesc usor si sunt ieftine, ele pot fi toxice pentru ficat din cauza chimicalelor folosite in procesarea lor. Cartofii dulci nu incarca ficatul cu toxine si, in plus, ofera fibre si vitamina C.

6. Citricele

Citricele sunt boate in vitamina C. Aceasta substanta stimuleaza detoxificarea ficatului prin conversia toxinelor in substante care pot fi absorbite de intreg organismul. Consuma citrice in fiecare zi pentru a-ti mentine ficatul curat. In acest mod, il vei curata treptat, nu doar o data pe saptamana sau luna.

Ca sa iti cureti ficatul, este esential sa ai o dieta sanatoasa
Alimentele prezentate in acest articol te vor ajuta sa iti cureti ficatul. Este obligatoriu sa ai o dieta echilibrata. Nu uita sa:

Mananci alimente naturale

Eviti consumul excesiv de sare sau grasimi

Bei suficienta apa zilnic

Ficatul tau are rolul de a-ti mentine intreg corpul curat, dar si el are limitele sale. Da-i o mana de ajutor si mananca mai bine!


3 lintea 4 ceapa 6 citricele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003755 (s)