News Flash:

Alimente pe care toate femeile ar trebui sa le consume

31 August 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
femeia2
Datorita compusilor diversi care se regasesc in continutul lor, unele alimente au capacitatea de a lucra in interiorul corpului, favorizand repararea celulelor si avand grija de sanatatea organelor interne. Iata care sunt alimentele pe care toate femeile ar trebui sa le consume:

Alimente pentru un ten stralucitor

Patrunjelul verde, ardeiul rosu si ciocolata neagra se numara printre alimentele care sunt benefice pentru sanatatea pielii. Antioxidantii, vitaminele A, E si C si zincul sunt nutrienti importanti pentru o piele stralucitoare si sanatoasa.

Alimente pentru sanatatea sanilor

De-a lungul timpului s-au realizat foarte multe studii cu privire la alimentele care au in continutul lor substante care impiedica dezvoltarea celulelor canceroase si multiplicarea acestora. Brocooli si ceaiul verde, alaturi de ciuperci se numara printre aceste alimente care au grija de sanatatea sanilor si trebuie sa fie consumate cat mai des cu putinta.

Alimente pentru sanatatea oaselor si a dintilor

Cele mai bune alimente care au grija de oasele si dintii tai sunt branza, verdeturile si sucul de portocale, potrivit site-ului BrightSide. Lactatele, alaturi de verdeturi si sucul de portocale au un continut ridicat de calciu care in prezenta vitaminei D se absoarbe mult mai usor.

Consuma zilnic aceste alimente, in special mai multe verdeturi proaspete ca sa iti protejezi dantura si sistemul osos.

Alimente pentru echilibrarea sistemului hormonal

Cele mai bune alimente care previn tulburarile hormonale si trebuie consumate cu regularitate de toate femeile sunt acelea care au un continut foarte mare de acizi grasi omega-3, colina (vitamina B7), iod, vitaminele C si E. Prin urmare, include in meniul tau somonul, macroul, avocado, sardinele, nucile crude, uleiurile presate la rece, fructe si legume proaspete.

Alimente care te ajuta sa ai grija de silueta 

Proteinele sunt esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a corpului, precum si pentru efectul de stimulare pe care il au asupra metabolismului. Potrivit specialistilor, necesarul zilnic de proteine se calculeaza in functie de greutate, astfel ca o persoana de 50 de kilograme va avea nevoie de 5 de grame de proteine, in vreme ce alta de 80 de kilograme va trebui sa consume 80 de grame de proteine pe zi. Carnea de calitate consumata moderat, ouale si leguminoasele se numara printre cele mai bune surse de proteine.

Alimente care au grija de sistemul nervos

Acidul folic ajuta corpul sa produca celule noi, echilibreaza nivelul hormonal si intareste sistemul imunitar. Avocado, morcovii si sfecla rosie se numara printre alimentele bogate in acid folic pe care toate femeile ar trebui sa le consume zilnic.

sursa: eva.ro

alimente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006164 (s)