News Flash:

ALERTA! Zece cutremure au avut loc in ultimele zece zile in zona Izvoarele

21 Septembrie 2014
926 Vizualizari | 1 Comentarii
Activitatea seismica din Izvoarele, judetul Galati, este scazuta, sub 2,0 Richter, iar frecventa de producere este mica si nu sunt motive de ingrijorare, precizeaza, duminica, ministrul Cercetarii, Mihnea Costoiu, dupa ce in zona mentionata s-au inregistrat mai multe cutremure in ultimele zece zile.
Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, face un apel la calm catre locuitorii aflati in aria de activitate seismica din judetul Galati, precizand ca nu existã motive de ingrijorare in privinta cutremurelor de acolo, zona fiind monitorizatã in permanenta de catre specialisti.
"Activitatea seismica are un nivel scazut, iar frecventa de producere este mica. Practic, magnitudini ale seismelor sub 2,0 Richter nu indica o ingrijorare privind zona Izvoarele, dar cu toate acestea situatia este sub control si permanent monitorizata de specialisti", declara ministrul Mihnea Costoiu.
Potrivit informarii transmise Ministerului Educatiei Nationale de Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP), in perioada 10 - 20 septembrie, in judetul Galati au fost inregistrate zece cutremure cu magnitudini intre 0 si 1,8 grade Richter. Conform datelor INFP, acceleratia maxima inregistrata la cutremurul de 1,8 grade Richter din 18 septembrie a fost de 1.84 cm/s2, ceea ce corespunde unei intensitati de II-III grade pe scara Mercalli. La o intensitate de gradul II, cutremurul este slab, de regula fiind simtit de putine persoane, in special de persoanele aflate la etajele superioare ale cladirilor, in timp ce la o intensitate de gradul II, cutremurul este perceptibil, fiind simtit in interiorul cladirilor si mai pronuntat la etajele superioare. De asemenea, durata unui astfel de cutremur poate fi apreciata.
"Mentionam ca si pana in data de 10 septembrie 2014 s-au produs cutremure in zona Galati, dar nu au fost simtite la nivelul populatiei. Acestea s-au produs cu o frecventa si de cinci - sase zile intre ele, inregistrandu-se magnitudini mai mici de 2,0 grade Richter", se arata in comunicatul transmis agentiei MEDIAFAX.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Venit suplimentar  | #26
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: sabrina.totoiu@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041617 (s)