News Flash:

Alerta terorista ar putea fi prelungita la Bruxelles

22 Noiembrie 2015
1251 Vizualizari | 0 Comentarii
alerta bruxelles
Centrul Bruxellesului a fost aproape gol sambata seara din cauza alertei teroriste, care ar putea fi prelungita duminica, in timp ce continua cautarea lui Salah Abdeslam, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, care potrivit unor surse ar avea o centura cu explozibili, relateaza BBC News.
Autoritatile belgiene au ridicat sambata la nivelul maxim alerta terorista in Regiunea Bruxelles, evocand o "amenintare serioasa si iminenta care necesita adoptarea unor masuri de securitate, precum si recomandari specifice pentru populatie".
Organizatia de coordonare pentru analiza amenintarii (OCAM), aflata in subordinea Ministerului belgian de Interne, a facut apel la locuitorii capitalei belgiene sa evite locurile aglomerate, precum "concertele, marile evenimente, garile si aeroporturile, transporturile in comun" si centrele comerciale foarte frecventate. OCAM a cerut de asemenea populatiei din Bruxelles sa faciliteze controalele de securitate.
Premierul belgian, Charles Michel, a declarat sambata, la finalul unei reuniuni a Consiliului national de securitate, ca alerta terorista a fost ridicata la nivelul maxim "in urma unor informatii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris", "comis in mai multe locuri, de mai multi indivizi cu arme si explozibili".
Prin urmare, metroul din Bruxelles a fost inchis cel putin pana duminica dupa-amiaza, cand OCAM va reevalua amenintarea. O noua reuniune a Consiliului de securitate este prevazuta duminica. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005317 (s)