News Flash:

ALERTA! Stat Islamic anunta noi atentate teroriste in Spania

24 August 2017
1052 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic3
Organizatia terorista Stat Islamic a laudat, miercuri, atacul cu vehicul de saptamana trecuta din orasul Barcelona, in urma caruia 14 persoane au fost ucise si alte 100 au fost ranite, si a facut un apel pentru mai multe atacuri teroriste in Spania, relateaza site-ul televiziunii CNN.
Intr-un videoclip de propaganda lansat miercuri de catre Institutul american SITE, specializat in monitorizarea site-urilor islamiste, un membru al Stat Islamic descrie atentatorii de la Barcelona drept "fratii nostri", in timp ce un altul ameninta "crestinii spanioli" si promite sa aduca Spania pe "taramul califatului".
Atacul de pe bulevardul Las Ramblas a fost revendicat de reteaua terorista Stat Islamic, prin intermediul unui anunt facut de agentia AMAQ, apartinand organizatiei fundamentaliste sunnite.
Unul dintre cei patru suspecti arestati preventiv pentru atentatele din Spania a declarat in fata instantei ca reteaua terorista intentiona sa comita un atac mai amplu, care viza mai multe obiective turistice si monumente de mare interes, inclusiv Catedrala "Sagrada Familia" din Barcelona.
Peste 120 de butelii cu gaz au fost descoperite intr-o casa din orasul Alcanar, unde barbatii suspectati de comiterea atacurilor teroriste din Catalonia ar fi planuit mai multe atentate.
Cu o zi inainte de atentatul din Barcelona, acea locuinta din Alcanar a explodat, o persoana a fost ucisa, alte sapte au fost ranite, iar materiale pe care atacatorii planuiau sa le foloseasca au fost distruse. Orasul Alcanar se afla la 200 de kilometri de Barcelona.
 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004737 (s)