News Flash:

ALERTA! Risc ridicat de avalansa in Fagaras

28 Decembrie 2016
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
avalansa
Riscul de avalansa in muntii Fagaras este de gradul 3 la altitudini peste 1800 de metri si de gradul 1 la altitudini inferioare, conform buletinului emis, miercuri, de catre Centrul de Prognoza Sibiu. 


Astfel, toate traseele montane din judetul Arges care se afla la altitudini mari sunt inchise.


"Stratul de zapada de la Balea Lac – Cota 2000 Transfagarasan, miercuri, masoara 92 cm. Peste structurile de placa existente s-au depus deja pana in 10 cm de zapada proaspata, iar in urmatoarele 2 zile se vor mai depune circa 15-20 de cm, ceea ce va duce la cresterea riscului de avalansa cu cel putin inca o gradatie", sustine Ion Sanduloiuseful Salvamont Arges.


Sfatul Salvamont Arges pentru cei care isi vor petrece sejurul in zona montana argeseana, este sa nu incerce sa urce pe traseele inchise si sa ceara informatii salvatorilor montani din zona, sau la Dispeceratul National Salvamont, formand 0SALVAMONT.


"Trebuie estimat timpul necesar efectuarii excursiei in asa fel incat, sa existe o marja de siguranta de o ora de lumina, dupa terminarea acesteia, tinand cont ca la ora 18:30 este deja intuneric. In afara echipamentului obligatoriu (incaltaminte si imbracaminte adecvata, coltari, piolet etc.), iarna, trebuie sa existe in permanenta in rucsac o lanterna cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitand astfel situatii neplacute. Chiar si in cazul excursiilor cu autoturismul, este indicat sa aveti incaltari si imbracaminte de iarna, de asemenea o lanterna, pentru situatiile in care sunteti nevoiti sa va deplasati pe jos. Nu parcati masinile la baza pantelor mari, fara padure, incarcate cu zapada!", ii mai sfatuieste Sanduloiu pe cetateni.

ion sanduloiu 0salvamont
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006126 (s)