News Flash:

ALERTA! Meteorologii ar putea emite COD ROSU de VISCOL

5 Ianuarie 2017
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
zapada pe trotuar
Prognoza meteo pentru mare parte din tara noastra este una de cosmar. Meteorologii au anuntat pentru zilele urmatoare cod portocaliu si cod galben de ninsori abundente si viscol puternic. Mai mult, in cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, la sediul MAI, convocat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, meteorologii au mentionat faptul ca ar putea fi emis chiar si un cod rosu de viscol.



Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a convocat joi la ora 15:00, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, la sediul MAI. In cadrul comitetului, meteorologii au precizat ca in functie de evolutia fenomenelor meteorologice, este posibil sa fie emis un COD ROSU de viscol.


Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) ar putea emite un cod rosu de viscol pentru mai multe judete din sud-estul tarii, a declarat, joi, directorul general al ANM, Elena Mateescu, la comandamentul de iarna de la Ministerul Afacerilor Interne.


"Modelele indica intervale de timp in cursul zilei de maine (vineri, n.r.), in care, datorita intensificarilor de vant care pot depasi 90 de kilometri pe ora si in aceste conditii vizibilitatea sa fie spre zero. S-ar putea sa emitem o avertizare de vreme severa imediata de tip cod rosu, in intervalul posibil 8-14, pentru estul judetului Buzau, vestul judetului Braila, partea central-nordica a judetului Ialomita si extremitatea de sud-est a judetului Vrancea", a spus Elena Mateescu.

Directorul general al ANM a precizat ca, de sambata, vremea ar putea deveni desoebit de rece in aproape toata tara, cu minime cuprinse intre -24 si -12 grade.


"De sambata este posibil sa emitem cod galben pentru o vreme deosebit de geroasa in special partea centrala, in partea vestica, sudica si estica a Romaniei. Aici vom avea - si nu numai, chiar si in sudul tarii - temperaturi deosebit de scazute, pentru ca maximele vor fi -17 - -10, iar minimele spre -24 - -12 grade, cu cele mai coborate valori, care pot fi de -25 de grade, in zonele deja cunoscute ca polul gerului din estul Transilvaniei si nordul Moldovei", a adaugat  Elena Mateescu.


Ninsorile au facut deja prapad in mai multe zone din tara. In Maramures, mai multi sportivi au ramas blocati in troiene. La Baia Mare, doi oameni care mergeau spre o cabana au fost surprinsi in masina de avalansa. Mai multe drumuri sunt complet blocate, iar situatia se agraveaza de la o ora la alta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004523 (s)