News Flash:

ALERTA METEO: Vreme instabila in intreaga tara, incepand de duminica seara

14 Iunie 2015
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme
Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis o informare instabilitate atmosferica, valabila la nivelul intregii tari, ce va intra in vigoare din seara zilei de duminica, urmand sa expire marti, la ora 23,00. 
Conform meteorologilor, duminica, 14 iunie, vremea va fi calduroasa in toata tara, local caniculara in zonele de campie, iar luni, 15 iunie, canicula va persista in Campia Romana, Podisul Moldovei si partea continentala a Dobrogei. In aceste zone, se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade in Lunca Dunarii, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. 
Incepand cu seara zilei de duminica, 14 iunie, pana la sfarsitul zilei de marti 16 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta in zonele montane si submontane, in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si pe spatii mai restranse in rest. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor avea trecator aspect de vijelie. 
Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30-40 l/mp, cu precadere in zonele de munte. Pe arii restranse va cadea grindina. 
ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisa.AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006069 (s)