News Flash:

ALERTA METEO: vant puternic, ninsori si precipitatii mixte, pana luni dupa-amiaza. Vezi zonele afectate

19 Martie 2017
926 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare si viscol
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica, o informare de intensificari ale vantului, ninsori in zona montana, respectiv precipitatii mixt in Maramures si Transilvania, valabila din aceasta seara pana luni dupa-amiaza.
Conform meteorologilor, in intervalul 19 martie, ora 20:00 — 20 martie, ora 17:00, in zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, iar vantul va continua sa prezinte intensificari, cu viteze de 55 — 65 km/h, iar pe creste va depasi 80 km/h, viscolind si spulberand zapada.
Totodata, unele intensificari ale vantului se vor semnala in dupa-amiaza zilei de luni, 20 martie, si in sud-vestul teritoriului. In vestul, centrul si nordul tarii, temporar va ploua, iar in Maramures si Transilvania trecator vor fi precipitatii mixte.
Pe de alta parte, ANM a actualizat avertizarea Cod galben de vant si ninsori viscolite la munte, emisa sambata.
Astfel, pana duminica la ora 20:00, in 21 de judete din zona Muntilor Banatului, Carpatilor Meridionali si Orientali, vantul va sufla tare, cu rafale ce vor depasi 60 — 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind si spulberand zapada. Temporar, vor mai fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri, mai ales sub forma de ninsoare. Local, se vor acumula cantitati ce vor depasi 15 — 20 l/mp.
Judetele ce se vor afla sub atentionare Cod galben sunt: Satu Mare, Maramures, Botosani, Suceava, Mures, Harghita, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Brasov, Covasna, Arges, Sibiu, Valcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Caras Severin si Mehedinti.
ANM precizeaza ca intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in celelalte regiuni, cu viteze mai mari in Oltenia si Muntenia, de peste 55 — 60 km/h (inclusiv in zona Municipiului Bucuresti), iar pe crestele inalte ale Muntilor Apuseni acestea vor depasi 70 — 75 km/h.
AGERPRES

meteorologilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004841 (s)