News Flash:

ALERTA METEO! Cod PORTOCALIU de vijelii in cinci judete din tara, incepand cu ora 16.00. Restul tarii va fi sub cod GALBEN I HARTA zonelor vizate

20 Septembrie 2017
985 Vizualizari | 0 Comentarii
cod
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de vijelii in cinci judete, restul tarii, cu exceptia Dobrogei, fiind sub avertizare cod galben de ploi torentiale.
Avertizarea cod portocaliu de vijelii intra in vigoare miercuri, la ora 16.00, si expira joi, la ora 10.00, vizand judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau.
Meteorologii avertizeaza ca in aceste zone, instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata si pe arii extinse se vor inregistra cantitati importante de apa cuprinse, in general, intre 50 si 70 l/mp.
Restul tarii, cu exceptia judetelor Constanta si Tulcea, au intrat deja sub avertizare cod galben de ploi torentiale si vant puternic, avertizarea fiind valabila pana joi, la ora 21.00.
Potrivit ANM, in aproape toata tara vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice.
Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50...60 l/mp.
Temporar vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55...60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h si vijelii.
Cod GALBEN de furtuni in Capitala. De la ce ora se intensifica vantul in Bucuresti / Gabriela Firea le cere bucurestenilor sa stea acasa. Programul elevilor se incheie azi la ora 17.00
COD GALBEN
ANM semnaleaza instabilitate atmosferica accentuata, intensificari ale vantului si cantitati de apa insemnate, in intervalul 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21.
Zone afectate: conform textului si hartii. In cea mai mare parte a tarii vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice.
In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25... 30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50...60 l/mp. Temporar vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55...60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h si vijelii.

 COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: instabilitate atmosferica deosebit de accentuata, cantitati de apa importante, in intervalul de valabilitate: 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10
Zone afectate: judetele: Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau
In intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 06 in judetele: Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata si pe arii extinse se vor inregistra cantitati importante de apa cuprinse, in general, intre 50 si 70 l/mp. 

meteorologii cod galben cod portocaliu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005305 (s)