News Flash:

ALERTA maxima la Bruxelles! 16 persoane au fost arestate

23 Noiembrie 2015
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
alerta bruxelles2
Saisprezece suspecti au fost arestati duminica seara, in urma unei vaste operatiuni in Belgia, care nu a permis insa arestarea lui Salah Abdeslam, suspectat ca a jucat cel putin un rol logistic in atacurile de la Paris si Saint-Denis si care ramane de negasit, relateaza Le Monde in editia online.
Nouasprezece perchezitii au fost efectuate la Bruxelles si trei la Charleroi, vizand, se pare, anturajul lui Abdeslam potrivit parchetului federal belgia.
Identitatile celor 16 suspecti arestati nu au fost dezvaluite, iar un judecator urmeaza sa se pronunte luni in legatura cu o eventuala mentinere a acestora in detentie.
Nici arme si nici explozibili nu au fost confiscate in aceste operatiuni, ceea ce sugereaza ca amenintarea terorista "grava si iminenta" care viza Bruxelles-ul nu a fost indepartata.

Orasul, baricadat si aproape oprit, ramane in alerta maxima luni.
In comuna Molenbeek-Saint-Jean din Bruxelles, legata de mai multe cazuri de terorism, in timp ce politia efectua o descindere intr-un bar de zi, un vehicul a fortat un baraj al politiei. Soferul a fost ranit si arestat. Nu se stia daca avea vreo legatura cu persoanele vizate.
Autoritatile au cerut presei si locuitorilor sa nu vorbeasca in direct despre aceste operatiuni pe retele de socializare.
Numerosi locuitori, care au ramas acasa pe timpul alertei, au reactionat cu unor fata de aceasta solicitare. Belgienii impartaseau masiv, pe Twitter, fotografii cu pisici in loc de informatii despre urmarirea in curs, sub hashtagul #BrusselsLockdown.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006750 (s)