News Flash:

Alerta in vestul tarii! Un barbat de 42 de ani a murit din cauza gripei cu virusul AH1N1

27 Februarie 2015
1198 Vizualizari | 0 Comentarii
Un barbat de 42 de ani a murit dupa ce a contactat virusul AH1N1, iar altul se afla in stare critica la Spitalul Judetean Arad, la ambii complicatiile aparand pe fondul altor afectiuni, intre care obezitatea morbida, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentantilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, primul caz de gripa pandemica AH1N1 din judet a fost inregistrat in urma cu doua saptamani, la un barbat de 42 de ani, care a ajuns in stare grava la spital, cu afectiuni pulmonare cauzate de virus, acesta decedand ulterior.
"Cazul a fost transferat la un spital din Timisoara, iar Institutul Cantacuzino a confirmat virusul pandemic AH1N1. Din pacate, pacientul avea obezitate morbida, peste 150 de kilograme, si, in pofida varstei, organele sale au cedat pe rand", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, managerul SCJU Arad, Teodora Olariu.
Al doilea caz a fost inregistrat la inceputul saptamanii, iar pacientul are 38 de ani si este in stare critica. Si acesta are obezitate morbida si afectiuni renale preexistente, astfel ca virusul a cauzat complicatii, iar organele vitale sunt afectate grav.
"Este cu insuficienta respiratorie, fiind intubat la Terapie Intensiva. Prognosticul este rezervat, starea pacientului fiind deosebit de grava", a declarat Olariu.
Membrii familiilor celor doi barbati au fost testati si in cazul lor nu a fost confirmata imbolnavirea.
Medicii aradeni spun ca in ambele cazuri complicatiile au fost cauzate pe fondul bolilor preexistente si a obezitatii morbide.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005140 (s)