News Flash:

Alerta in judetul Timis privind pesta porcina africana!

15 Mai 2016
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
pesta porcina
O noua paguba poate aparea in ograda crescatorilor de animale, de porci si de bovine, dupa ce a ajuns si in estul Romaniei pesta porcina africana, iar dinspre bulgari este asteapta sa faca pasul peste granita dermatita nodulara contagioasa, care afecteaza bovinele. 
Bolile nu se transmit la om, dar provoaca imense pagube materiale, pentru ca trebuie omorate toate animalele bolnave sau care sunt suspecte de boala, iar exportul va fi, binenteles, sistat.
Seful Directiei de Sanatate Publica si Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis, dr. veterinar Adrian Popa, a anuntat, vineri, ca cere convocarea unui comitet pentru situatii de urgenta al Prefecturii, pe tema masurilor ce trebuie luate in urma apropierii sau aparitiei, deja, in Romania, a unor boli venite din afara tarii si care produc mari pagube animale, scrie ziuadevest.ro.
„In zone mai indepartate de judetul Timis, incet, dar sigur au inceput sa se propage in aceasta perioada, doua boli majore, pesta porcina africana, despre care chiar azi am fost notificati ca a ajuns in nordul judetului Botosani si in zona Odesa, destul de aproape de judetul Tulcea, si dermatita nodulara contagioasa a bovinelor, venita din Orientul Mijlociu pe filiera Turcia - Grecia - Macedonia si Bulgaria. Ne asteptam sa se propage spre N - NV. Din fericire, nu se transmite la om, dar sunt boli care creeaza pagube extrem de importante, in mod direct uciderea tuturor animalelor susceptibile si distrugerea materialelor contaminate si indirect, blocarea circulatiei animalelor si stoparea exporturilor de animale si produse provenite de la acestea, pe teritoriul Romaniei. Propun ca dupa data de 20 mai sa incercam sa ne intalnim intr-o sedinta a Comitetului pentru situatii de urgenta, pe aceasta tema”, a spus Adrian Popa.

bulgari bovinele bolile adrian popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005867 (s)