News Flash:

ALERTA! COD GALBEN de inundatii pentru rauri din 17 judete

21 Iunie 2018
964 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2

Hidrologii au emis joi o atentionare cod galben de inundatii pentru rauri din 17 judete, care va fi in vigoare vineri, de la ora 6.00, pana sambata, la ora 10.00.
Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, vor fi afectate bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Mures, Olt si Siret.

Astfel, vor fi inregistrate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Vineri, de la ora 6.00, pana sambata, la ora 10.00, vor fi afectate raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesj (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare). De vineri, de la ora 12.00, pana sambata, la ora 10.00, vor fi problemepe raurile din bazinele hidrografice: Mures – bazin superior si afluentii aferenti sectorului amonte confluenta Aries (judetele Bistrita-Nasaud, Harghita si Mures), Tarnava Mica – bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Tarnava Mare – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Harghita, Mures si Sibiu), Olt – bazin superior si afluentii aferenti sectorului amonte S.H. Hoghiz (judetele Harghita, Covasna si Brasov), Bistrita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Suceava, Neamt, Harghita si Bacau), Trotus – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Bacau si Neamt), Putna – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Vrancea).

De asemenea, vineri, de la ora 6.00, pana sambata la ora 10.00 vor fi vizate de avertizarea cod galben raurile din bazinele hidrografice: Barlad – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Vrancea, Bacau si Galati).

 


hidrologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004539 (s)