News Flash:

ALERTA ANM: Cod galben de PLOI! Meteorologii anunta racirea vremii

20 August 2017
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
ploaie1 1
Meteorologii anunta ca temperaturile vor scadea in urmatoarele doua zile, fiind emis si un cod galben de ploi pentru judetele din nordul si centrul tarii, valabil de duminica, ora 23.00, pana luni, ora 23.00.
In intervalul mentionat, la munte, in Maramures, Transilvania si in vestul Moldovei, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp, anunta meteorologii.
De asemenea, de sambata, ora 18.00, pana marti, ora 8.00, este in vigoare o atentionare de racire accentuata si instabilitate atmosferica.
"In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse si descarcari electrice. Astfel de manifestari vor fi in seara zilei de diminica (20 august) si in noaptea de duminica spre luni (20/21 august) in regiunile vestice si nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) si in noaptea de luni spre marti (21/22 august) in zona de munte, in centrul tarii si local in est si in sud. Cantitatile de apa vor depasi frecvent 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina", transmite ANM.
Vantul va avea intensificari temporare in regiunile estice si de sud-vest, dar si in timpul ploilor, cand va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scadea accentuat, la inceput in vest, centru si nord, apoi si in restul teritoriului, vremea devenind racoroasa.
In dupa-amiaza zilei de duminica, canicula si disconfortul termic vor persista local in sudul, estul si centrul tarii.
Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca, de duminica noaptea, va intra in tara o masa de aer rece, care va duce la scaderea temperaturilor cu mai mult de 10 grade in toata tara. La munte vor cadea cantitati insemnate de ploi, iar la mare, vandul va sufla cu putere.
"Faptul ca intra o masa de aer rece in tara, inseamna ca temperaturile vor scadea chiar si cu mai mult de 10 grade fata de astazi. Daca astazi inca asteptam temperaturi de 35 de grade, maine vor fi maxime de numai 18-20 de grade in Transilvania. In sud-est, si luni vor fi temperaturi de 30-32 de grade, dar marti vor fi numai 22 de grade din cauza faptului ca masa de aer rece va ajunge si in aceasta parte. In Bucuresti, avem astazi 35 de grade, luni vor fi 32 de grade, iar marti, cel mult 23 de grade, o scadere de 10 grade si in Capitala", a declarat pentru MEDIAFAX meteorologul Mihai Hustiu.
De miercuri temperaturile vor incepe sa creasca urmand ca la sfarsitul saptamanii sa ajunga la 34-35 de grade.
"De miercuri, dupa o dimineata racoroasa in multe zone din tara, cu temperaturi care ar putea scadea la 5-6 grade in estul Trannsilvaniei, 13-14 grade la Bucuresti, vremea incepe sa se indrepte, devine frumoasa, temperaturile cresc, se apropie din nou de 30 de grade in Oltenia. Procesul de incalzire se mentine pana la finalul saptamanii cand, din nou, estimam ca temperaturile vor creste din nou la 30 de grade. Duminica viitoare ne vom apropia din nou de 34-35 de grade", a adaugat Mihai Hustiu.
In ceea ce priveste vremea la mare, frontul atmosferic rece se va simti si pe litoral, unde marti vantul va bate cu putere, iar temperaturile nu vor trece de 24 de grade.
"La mare, astazi si maine avem vreme insorita si temperaturi de 29-30 de grade, apa marii are 26 de garde, insa marti vantul va sufla cu putere cu 50km/h, temperatura va scadea la 23-24 de grade, sunt sanse si de ploaie in noaptea de luni spre marti si marti. Ne asteptam ca de miercuri vremea sa se indrepte si aici, temperaturile sa fie in crestere, urmand un nou sfarsit de saptamana cu vreme frumoasa si pe litoral", a explicat meteorologul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006511 (s)