News Flash:

ALERTA! Accident feroviar in centrul Barcelonei: Un roman, printre cei 54 de raniti

28 Iulie 2017
949 Vizualizari | 0 Comentarii
tren
Cel putin 54 de persoane au fost ranite, dintre care una in stare grava, in urma unui incident feroviar in orasul spaniol Barcelona, informeaza BBC News online. Bilantul initial anuntat era de cel putin 48 de raniti, dintre care cinci, grav, potrivit BBC News online. MAE anunta ca un roman se afla printre cei raniti.
Incidentul in care a fost implicat un tren care apartinea companiei feroviare Rodalies de Renfe s-a petrecut vineri dimineata, la ora locala 7.15 (ora Romaniei, 8.15), in statia Francia, din centrul Barcelonei.
Primele informatii sugereaza ca un tren nu ar fi franat la intrarea in statie si ar fi lovit barierele instalate in zona.
Cel putin 18 persoane au fost transportate la spital, au anuntat oficiali din cadrul serviciilor de urgenta.
Printre cei raniti se numara si mecanicul care conducea trenul.
Trenul venea din satul Sant Vicenc de Calders din provincia Tarragona pe linia R2, informeaza Reuters.
"Trenul incetinea, consecintele ar fi fost mult mai grave daca ar fi intrat cu viteza. Trenul a deraiat in urma coliziunii", a explicat oficialul spaniol Josep Rull.
MAE, verificari pentru a vedea daca au fost implicati cetateni romani: Un roman a fost ranit in accidentul feroviar din Barcelona
Ministerul Afacerilor Externe transmite ca un cetatean roman a fost ranit in accidentul feroviar produs vineri dimineata in Barcelona. Din primele informatii, acesta nu a suferit rani grave.
Ministerul Afacerilor Externe a anuntat anterior ca face verificari pentru a afla daca in accidentul feroviar produs in Barcelona au fost surprinsi sau raniti cetateni romani. Pana in prezent nu s-a solicitat asistenta consulara.
”Consulatul General al Romaniei la Barcelona are in atentie accidentul feroviar produs in data de 28 iulie 2017, in localitatea Barcelona, si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare privind existenta unor cetateni romani printre victime. Pana in acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost receptionate solicitari de asistenta consulara”, precizeaza MAE.
Consulatul General al Romaniei la Barcelona monitorizeaza cazul si este in contact cu autoritatile locale.
Cel putin 48 de persoane ranite, dintre care cinci in stare grava, in urma unui incident feroviar in orasul spaniol Barcelona, informeaza BBC News online.
 Mediafax
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006524 (s)