News Flash:

ALERTA! 13 noi cazuri de copii cu infectii digestive grave, inregistrate in Arges. Medicii spun ca nu e bacterie intraspitaliceasca

11 Februarie 2016
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
maternitate2 1
13 copii cu infectii digestive grave au fost internati, incepand de miercuri, de la ora 18.30, in judetul Arges, anunta Directia de Sanatate Publica. Alti 14 copii au fost transferati, zilele trecute, la spitalele din Bucuresti cu boala diareica acuta si infectie cu rotavirus.
Directia de Sanatate Publica Arges a anuntat ca, incepand de miercuri, de a ora 18.30 si pana joi la ora 8.00, au fost preluate, in urma apelului la 112, 13 cazuri de sindrom hemolotic uremic.
“Cinci cazuri au fost transferate la Spitalul de Pediatrie din Pitesti (in investigatii), alte patru cazuri la Sectia de Contagioase (rotavirus) si patru cazuri la Spitalul Municipal Campulung (boala diareica, forma usoara)” se arata intr-un comunicat de presa al Directiei de Sanatate Publica Arges.
Institutia a mai anuntat ca niciunul dintre copiii internati, incepand de miercuri seara, nu a mai fost transferat in Capitala.
Alti 14 copii, cei mai multi din judetul Arges, au fost transportati zilele trecute la clinicile din Bucuresti cu infectii digestive acute. Unul dintre ei, o fetita de 11 luni, a murit din cauza complicatiilor.
Medicii de la “Marie Curie” au anuntat, joi, ca trei din cei 11 copii internati in spital sunt la Terapie Intensiva in stare foarte grava, in timp ce alti trei nu au avut nevoie de dializa. Pana acum, toate datele indica prezenta bacteriei E.coli, care poate fi luata din alimente preparate necorespunzator.
"E un tip de bacterie extrem de agresiv pentru ca ataca peretele vascular al organelor importante incepand cu rinichii. E un tip de septicemie foarte grava", a declarat, joi, dr. Mihaela Balgradean, directorul Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie”. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004778 (s)