News Flash:

ALEGERI LOCALE 2016. Procurorul General al Romaniei: Sunt 245 de sesizari privind votul multiplu

7 Iunie 2016
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
alegeri prezidentiale 2014 2
Procurorul General al Romaniei a declarat ca sunt 245 de sesizari privind suspiciuni de vot multiplu la alegerile locale, care au avut loc la data de 05 iunie, urmand ca acestea sa fie verificate pentru a se stabili daca suspiciunile se confirma.
"Sunt 245 de sesizari care au rezultat din sistemul informatic care marcheaza toate sesizarile semnalate in astfel de imprejurari, si ele urmeaza sa fie verificate fiecare pentru a se vedea daca intr-adevar este vorba de un vot multiplu sau de greseli de semnalare" a declarat Augustin Lazar, Procurorul General al Romaniei, la sediul CSM.
In legatura cu sesizarile de vot multiplu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a declarat luni ca in cele mai multe situatii cetatenii doar au testat "vigilenta" sistemului si nu intentionau sa mai voteze o data.
"Sistemul a generat automat aceste sesizari. Multe din aceste sesizari au fost verificate si nu s-au confirmat. Au fost multe situatii in care cetatenii au vrut pur si simplu sa verifice daca sistemul functioneaza si avem multe situatii in care s-au dus si au votat la o sectie si s-au dus la o alta sectie, au iesit, sau dus la o alta sectie, si au prezentat buletinul fara intentia de a vota, doar de a testa daca intr-adevar acest sistem functioneaza. Pentru fiecare dintre aceste semnalari automate ale sistemului vom face cercetari si, la sfarsit, Politia Romana va face propuneri catre unitatea de parchet competenta. Au verificat vigilenta. Pana in momentul de fata sunt multe situatii in care in cazurile semnalate, nu s-a confirmat intentia de vot multiplu", a spus Petre Toba.

alegerile locale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004549 (s)