News Flash:

Alegeri in Republica Moldova: Maia Sandu, castigatoare in Chisinau si in suburbiile municipiului

31 Octombrie 2016
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
Maia Sandu
Locuitorii din Chisinau si din suburbiile municipiului au preferat-o, in primul tur al alegerilor prezidentiale care a avut loc sambata, pe candidata unica proeuropeana a Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA) si Partidului Liberal Democrat (PLDM), aceasta fiind urmata de liderul socialist Igor Dodon, informeaza luni dimineata Unimedia.md.
Dupa procesarea a 92,23% din procesele verbale pentru municipiul Chisinau, s-a constatat ca dintre cei 385.559 de participanti la vot in capitala Republicii Moldova, 48,58% si-au dat votul pentru liderul PAS, Maia Sandu, in timp ce pentru Igor Dodon au votat 41,97%.
In cele 18 suburbii ale municipiului si in sectoarele Centru si Buiucani ale capitalei procesele verbale au fost prelucrate in proportie de 100%. In sectoarele Centru, Buiucani si Ciocana, precum si in 17 dintre cele 18 suburbii ale municipiului Chisinau, Maia Sandu este lider al scrutinului.
Totodata, liderul socialist Igor Dodon a fost sustinut in doua dintre cele cinci sectoare ale capitalei — Botanica si Rascani. La fel, Dodon a acumulat cele mai multe voturi in oraselul Cricova.
Pe locul trei in preferintele electoratului din Chisinau si din suburbiile sale se afla candidatul formatiunii politice 'Partidul Nostru', Dumitru Ciubasenko, acesta fiind urmat de Iurie Leanca si Mihai Ghimpu.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004915 (s)