News Flash:

ALEGERI IN DIASPORA: 4.561 de romani din strainatate au votat prin corespondenta

9 Decembrie 2016
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
vot prin corespondenta
Un numar de 4.561 de romani din diaspora au votat prin corespondenta, dintr-un total de 8.889 de cetateni romani inscrisi in Registrul Electronic.
Compania Nationala Posta Romana precizeaza, intr-un comunicat remis vineri AGERPRES, ca a predat catre Biroul electoral pentru votul prin corespondenta 4.561 de plicuri continand voturile cetatenilor din diaspora, inscrisi in Registrul Electronic, pana in data de 08.12.2016, orele 24:00, cele mai multe provenind din Spania (714), Germania (533), Marea Britanie (515), Franta (469) si Republica Moldova (414).
"In cifre exacte, pregatirea si derularea procesului de vot prin corespondenta, in perioada 28.10.2016 — 08.12.2016, orele 24:00, in limita competentelor atribuite Postei Romane prin lege, arata astfel: transmiterea de trimiteri postale continand documente necesare votului prin corespondenta catre toti cei 8.889 de cetateni romani inscrisi in Registrul Electronic, provenind din 55 de tari; implicarea a 9 companii aeriene si 56 de operatori postali in procesul de distribuire externa a tuturor buletinelor de vot; predarea a 4.561 de plicuri continand voturile cetatenilor din diaspora, inscrisi in Registrul Electronic, catre Biroul electoral pentru votul prin corespondenta, acest proces finalizandu-se in data de 08.12.2016, orele 24:00", se mentioneaza in comunicatul citat.
Cele mai multe trimiteri postale continand documente necesare votului prin corespondenta au plecat catre Spania (2.794), Italia (1.228), Republica Moldova (880), Germania (618) si Marea Britanie (594).
In 11 octombrie, Posta Romana arata ca alegatorilor care au optat sa voteze prin corespondenta si s-au inscris in Registrul Electoral le vor fi expediate (cu confirmare de primire) urmatoarele documente necesare votarii: un plic exterior autoadresat, un plic interior, un autocolant cu mentiunea 'votat', certificatul de alegator, buletinul de vot prin corespondenta si instructiuni privind exercitarea dreptului de vot.
Potrivit comunicatului, Comunicatul Posta Romana a fost desemnata sa contribuie la buna desfasurare a votului prin corespondenta pentru alegerile parlamentare din 2016, prin organizarea tuturor actiunilor subscrise derularii serviciilor postale subsecvente, respectand prevederile Legii nr. 288/2015 privind votul prin corespondenta.
"Alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 sunt organizate si se vor desfasura dupa norme si proceduri noi, menite sa faciliteze exercitarea dreptului de vot. In premiera, la acest scrutin, cetatenii cu drept de vot si-au putut exprima optiunile si prin intermediul votului prin corespondenta", se mai arata in comunicat.
Astfel, institutia a asigurat servicii postale specifice pentru expedierea in strainatate a documentelor necesare votului prin corespondenta, catre cetatenii inscrisi in Registrul Electronic, conform datelor furnizate de Biroul electoral pentru votul prin corespondenta; servicii postale specifice de prelucrare, inregistrare si predare a plicurilor cu voturi transmise de cetateni catre Biroul Electoral pentru votul prin corespondenta; servicii postale specifice de prelucrare a expeditiilor internationale sosite dupa incheierea perioadei electorale si de predare a acestora catre Biroul electoral pentru votul prin corespondenta.
"Precizam ca responsabilitatea Postei Romane privind prelucrarea, manipularea si transmiterea catre Biroul electoral pentru votul prin corespondenta a plicurilor ce contin voturi survine doar din momentul intrarii acestora in circuitul postal propriu, respectiv in Biroul de Schimb International al companiei", se mai precizeaza in comunicat.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1095 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004979 (s)