News Flash:

ALDE nu va vota bugetul pe 2016

14 Decembrie 2015
1324 Vizualizari | 0 Comentarii
buget
Senatorul ALDEVarujan Vosganian, a declarat, luni, ca formatiunea sa nu va anunta inca daca sustine sau nu proiectul de buget, urmand sa decida dupa discutarea amendamentelor, adaugand ca ALDE va face "opozitie rezonabila" si nu va sustine neconditionat Guvernul. "ALDE, prin aceste dezbateri, isi confirma inca odata rolul asumat de partid de opozitie. Din pacate, singurul partid de opozitie din Parlament. Prin ceea ce facem acum, prin atitudinea pe care o avem, noi definim acest concept de opozitie rezonabila: nu esti impotriva cu tot dinadinsul, in mod patimas, ci atitudinea, cand este impotriva, este temeinica", a afirmat Vosganian. Vosganian a criticat "aprobarea neconditionata" pentru proiectul Legii bugetului de stat manifestata de PSD si PNL, comentand ca "numai iubirea si supunerea sunt neconditionate". ALDE nu va anunta in acest moment cum va vota la buget, a adaugat senatorul, spunand ca va urmari dezbaterile privind amendamentele, mai ales cele ale ALDE, apoi va lua o decizie.


"Tocmai in virtutea opozitiei rezonabile, nu spunem acum ce vom vota. Colegii nostri vor prezenta o seama de amendamente pe parcursul dezbaterilor", a explicat Vosganian. Varujan Vosganian i-a cerut premierului Ciolos sa faca, pana miercuri, un anunt clar cu privire la majorarea salariului minim pe economie la 1200 de lei. In acelasi timp, senatorul ALDE a afirmat ca formatiunea sa are deja "anumite rezerve" cu privire la modul in care a fost promovat acest proiect, in privinta transparentei, atat in Parlament, cat si in societatea civila, adaugand ca bugetul fost facut "sub semnul grabei".
 
Pe de alta parte, senatorul a afirmat ca raportul macroeconomic prezentat de Guvern este "un elogiu adus fostei guvernari", care confirma ca Romania se afla pe locuri fruntase in Uniunea Europeana la multe capitole, insa este pe ultimul loc la veniturile bugetului. "Este primul an din acest secol, pentru ca e greu sa facem referiri la secolul trecut, la metodologiile anilor '90, cand veniturile bugetare provenite din mediul economic romanesc scad cu 30%", a afirmat acesta. "Domnule Ciolos, eu contez pe seriozitatea dumneavoastra si contez si pe faptul ca in urmatoare doua zile veti respecta cadrul legal in vigoare la data la care ati elaborat proiectul de buget", a incheiat Vosganian, adresandu-se prim-ministrului.

alde varujan vosganian buget guvernul parlament psd pnl vosganian ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004647 (s)