News Flash:

Ai si tu semne din nastere? Verifica-le chiar acum! Unele sunt foarte periculoase

13 Februarie 2018
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
semne

Semnele din nastere sunt pete pe piele, care apar la nastere sau la scurt timp dupa aceea. Cele mai multe dintre ele nu prezinta motiv de ingrijorare. Altele, in schimb, trebuie investigate amanuntit.

Petele roz: Aceste pete apar la 50% din bebelusi. Ele sunt vase mici de sange vizibile prin piele, care pot aparea pe frunte, pleoape, gat sau spatele capului. Aceste pete sunt inofensive si nu au nevoie de tratament. De obicei, ele se estompeze in cativa ani.
Hemangioame: Sunt cresteri ale vaselor mici de sange. Hemangiomul, care are forma unei capsuni, este prezent la nastere sau apare la scurt timp dupa accea. Poate fi de culoare rosie si poate aparea oriunde pe corp, crescand rapid in primele sase luni. Acest tip de hemangioam dispare in 70% din cazuri in sapte ani si, de obicei, nu are nevoie de niciun tratament.

Malformatiile vasculare: Sunt semne din nastere foarte rare. O malformatie vasculara este o incalceala a vaselor de sange, care sunt, de obicei, mari si proeminente. Ele nu dispar in timp si trebuie sa fie tratate. Pe langa interventiile chirurgicale si medicamente, aceste semne din nastere pot raspunde la embolizare. Embolizarea este o procedura in care malformatia venoasa este conectata la un dispozitiv care blocheaza vasele de sange, facandu-le sa se micsoreze.

Petele café-au-lait: Acestea sunt alte tipuri foarte frecvente de semne de nastere, care au culoarea cafelei cu lapte. Ele sunt plate si ovale si pot aparea oriunde pe corp. Cresc mari in dimensiune, odata cu inaintarea in varsta. Ele devin periculoase cand sunt de mari dimensiuni si numara mai mult de cinci, caz cand semnaleaza o boala numita neurofibromatoza. Aceasta boala ereditara rara face ca tumorile sa creasca pe tesutul nervos.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005917 (s)