News Flash:

Ai gatit orezul GRESIT pana acum? La ce riscuri te expui

13 Februarie 2017
931 Vizualizari | 0 Comentarii
orez detox
Retetele pe baza de orez sunt mai periculoase decat ai fi crezut. Unul dintre cele mai frecvent folosite ingrediente in bucatarie, orezul prezinta un risc major pentru sanatatea celor care il consuma. Afla cum trebuie sa il pregatesti inainte de a-l include in reteta preferata, astfel incat sa eviti potentialele riscuri.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista doua metode eficiente pentru reducerea nivelului de arsenic regasit in orez, ca urmare a contactului cu toxinele industriale si pesticidele din sol.
O serie de experimente au fost realizate pentru a gasi o metoda cat mai eficienta de a reduce continutul de arsenic. Profesorul Andy Meharg, de la Queens University Belfast, a testat trei metode diferite de a pregati orezul in cadrul emisiunii intitulate "Crede-ma, sunt doctor", difuzata de BBC.
In cadrul primului test, specialistul a folosit un raport de doua parti de apa la o parte de orez. Apa folosita s-a evaporat in timpul procesului de gatire a orezului.
Cel de-al doilea test a presupus folosirea a cinci parti de apa pentru fiecare parte de orez, excesul de apa fiind indepartat la final. Aceasta metoda a injumatatit nivelul de arsenic din orez.
Cea de-a treia metoda folosita de profesorul Andy Meharg presupune inmuierea orezului in apa, peste noapte, inainte de a fi gatit. In acest fel, nivelul de arsenic este redus cu 80%.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005427 (s)