News Flash:

Ai facut vreodata oral? Ita ce sanse ai sa faci cancer la gat

12 Ianuarie 2016
6892 Vizualizari | 0 Comentarii
oral femeie
Cancerul in gat, la baza limbii sau bucal (la nivelul gurii) poate avea mai multe cauze: in primul rind ca fumatul este situat pe primul loc in rindul factorilor ce favorizeaza aparitia cancerului cavitatii orale.

Acesta e urmat de consumul cronic de alcool, la care se asociaza adeseori siigiena orala deficitara (resturi radiculare, depozite de tartru, afectiuni ale parodontiului, lucrari protetice incorecte).

Acesti trei factori corelati conduc la aparitia cancerului cavitatii orale. Daca fumatul il intilnim ca factor favorizant in 90% dintre cazuri, adeseori acesta este corelat si cu consumul cronic de alcool.

Conform Centers for Disease Control and Prevention din SUA, aproximativ 60% din cancerele orofaringiene - cancere ale gatului, amigdalelor si ale bazei limbii - prezinta o legatura cu HPV, scrie unica.ro.

In SUA sunt diagnosticate anual 2.370 de cazuri de cancer orofaringian provocate de HPV in randul femeilor si 9.356 de cazuri in randul barbatilor, potrivit statisticilor oficiale. Expertii americani estimeaza ca, pana in 2020, HPV va provoca in SUA mai multe cancere orofaringiene decat cancere de col uterin.

Eric Moore, asociat si profesor emerit la celebra clinica Mayo, specializat pe afectiunile gurii si gatului a spus ca numai anumite tulpini de HPV dau cancer in gat. "Desi exista foarte multe tulpini de HPV, numai cateva cauzeaza cancer. HPV-16 si HPV-18 sunt responsabile pentru 70% din cazurile de cancer de col uterin. In cazul cancerului oral, cea mai periculoasa tulpina este HPV-16. Nu toata lumea este infectata cu aceasta tulpina, deci riscurile nu sunt, de fapt, atat de mari", a spus profesorul american pentru USA Today.

 


alcool hpv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004729 (s)