News Flash:

Ai baut si vrei sa urci la volan? Afla dupa cate ore iese din sange O BERE

27 Octombrie 2015
2148 Vizualizari | 6 Comentarii
alcoolscop
In principiu, rapiditatea cu care alcoolul este eliminat din sange depinde de constitutia fizica a fiecaruia, starea de sanatate, modul in care mai ales ficatul isi indeplineste functiile, masa corporala. Contrar asteptarilor, se pare ca somnul nu influenteaza in niciun fel eliminarea alcoolului, deci daca va ganditi sa atipiti putin pentru ca apoi sa puteti conduce este inutil. Medicii avertizeaza, de asemenea, ca, in cazul in care v-ar trece prin cap sa beti o bere si apoi sa urcati la volan, ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a pune mana pe pahar. Conform specialistilor, o bere de 330 de mililitri, 100 de mililitri de tarie si 200 de mililitri de vin sunt echivalente si, in principiu, „conduc" la o alcoolemie de 0,40 in sange. Dupa atingerea punctului maxim al alcoolemiei urmeaza eliminarea, care se face cu 0.15 mililitri alcool pe ora. Desigur, in cazul in care soferul se opreste din baut. Si aici, insa, isi spune cuvantul constitutia fizica a fiecaruia si, de asemenea, conteaza daca individul a mancat inainte sau a baut pe stomacul gol. De exemplu, in cazul in care ai baut fie si numai o bere, punctul maxim al alcoolemiei este atins dupa doua ore. Eliminarea alcoolului incepe abia dupa aceea si se finalizeaza in nu mai putin de... trei ore. Practic, esti apt sa urci la volan abia dupa cinci ore din momentul in care ai consumat alcoolul. Totodata, este de retinut ca daca ai baut o bere, in urmatoarele 20 - 30 de minute poti conduce linistit. Alcoolul incepe sa intre in sange abia dupa intervalul mentionat. Aceasta desigur in eventualitatea in care nu esti atat de ghinionist incat sa dai pe strada peste un echipaj al Politiei Rutiere, care sa te puna sa sufli in fiola. 

Bauturile alcoolice seaca organismul de vitamine si minerale, asa ca nutritionistii recomanda sa mancam fructe pentru a nu ne pune sanatatea in pericol

Alcoolul baut in cantitati moderate poate oferi organismului numai beneficii, sustin medicii nutritionisti. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare si autorul cartii "Si noi ce mai mancam... ca sa slabim?", ofera cateva ponturi despre cum sa bem in asa fel incat sa ne simtim bine si fara sa ne punem sanatatea in pericol.

"In primul rand, alcoolul are capacitatea de a inhiba activitatea enzimelor digestive si a unor enzime metabolice. Acesta contine 7 kilocalorii pe gram, dar aceste calorii sunt de slaba calitate, «goale», si care pentru a fi arse consuma rezervele de vitamine si minerale ale organismului, scazand rezistenta corpului si intoxicand ficatul si creierul", explica prof. dr. Mencinicopschi. Astfel, atunci cand stim ca urmeaza o petrecere, in care cantitatea de alcool va depasi cotele normalului, trebuie sa mancam alimente bogate in vitamine si minerale, pentru a diminua efectul negativ al alcoolului asupra organismului. Fructele sunt cele mai recomandate alimente, deoarece sunt o sursa bogata de vitamine si minerale. Acestea sunt recomandate si a doua zi dupa petrecere, deoarece accelereaza eliminarea alcoolului din organism.

Pentru a nu suprasolicita organismul cu alcool, nutritionistul Mencinicopschi recomanda 500 de mililitri de bere, 300 de mililitri de vin rosu si 100 de mililitri de tarie, precum vodka, wisky sau palinca pe zi, pentru barbati. Femeilor le este recomandat sa bea jumatate din aceasta cantitate. "Sexul frumos, genetic, sintetizeaza o cantitate cu aproximativ 50 la suta mai mica de enzime ale metabolismului alcoolului si de aceea consumul de alcool pentru acestea este mai toxic decat pentru barbati", spune nutritionistul Mencinicopschi.

Bauturile dulci raman in organism pana la 48 de ore

Medicul recomanda precautie atunci cand vine vorba de bauturile dulci, precum lichiorul, deoarece acestea au un continut ridicat de zahar, iar organismul metabolizeaza mai greu acest tip de alcool. "Alcoolul din bauturi bogate in zahar este extrem de greu de metabolizat, iar testul antialcool ramane pozitiv si dupa 48 de ore de la consumarea acestora", subliniaza medicul. Astfel, specialistul recomanda numai bauturi alcoolice naturale, autentice, precum vinul sau berea. In plus, acestea sunt recunoscute pentru beneficiile aduse organismului.

Un alt sfat atunci cand iesim cu prietenii la o bauta este sa fumam mai putin, deoarece combinatia dintre tigari si alcool este extrem de nociva asupra corpului. "Aceasta combinatie suprasolicita sistemele de detoxifiere ale ficatului. Combinatia este foarte proasta, deoarece fumatul creeaza hipoxie celulara, adica aparitia senzatiei de lipsa de oxigen, sensibilizand si mai mult neuronii cerebrali si tesuturile corpului fata de alcool", explica prof. dr. Mencinicopschi. In acelasi timp, alimentele care contin cofeina, teina, teobromina pot creste efectele adverse ale alcoolului asupra corpului. Astfel, atunci cand bem alcool trebuie sa renuntam la bauturile racoritoare de tip cola, deoarece suprasolicita ficatul. Nutritionistul recomanda ca inaintea unui pahar de alcool sa mancam. Motivul? Cand bem pe stomacul gol, alcoolul trece direct in sange, ocolind detoxifierea acestor tipuri de bauturi prin ficat. "Alcoolul ajunge, rapid, direct la celulele nervoase ale creierului, intoxicand-le si provocand imbatarea rapida", conchide specialistul. 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (6)

buy zithromax azithromycin  | #51047
what is zithromax zithromax tablets does zithromax treat uti
plaquenil and bleeding  | #51061
youth erectile dysfunction hydroxychloroquine plaquenil cost erectile boosting medication
tadalafil 60 mg for sale  | #51094
tadalafil 20mg tablets tadalafil pills 20mg tadalafil 5mg tab
cialis online  | #51986
cialis pills  | #52053
Segree  | #52621
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004738 (s)