News Flash:

Agentia Nationala de Transplant: Se poate face transplant la Spitalul Sfanta Maria

23 Martie 2017
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie trombectomie mecanica 1
Agentia Nationala de Transplant anunta ca raportul cerut de ministerul Sanatatii privind situatia Centrului de Transplant Sfanta Maria a fost finalizat, concluziile fiind ca unitatea medicala indeplineste conditiile pentru efectuarea de transplant.
"Urmeaza informarea ministerului ssi ministrul va decide includerea in programul national de transplant. Criteriile de acreditare, noi suntem nevoiti sa spunem ca da, sunt indeplinite. Va citesc din raport: evaluatorii au verificat modul in care unitatea sanitara indeplineste criteriile de acreditare: structura de personal- corespunzatoare, dotarea cu echipamente si aparate medicale pentru activitatea pentru care se solicita acreditarea- corespunzatoare, respectarea sistemului de vigilenta pentru raportare si investigare, inregistrarea si transmiterea informatiilor - conforma, respectarea procedurilor de raportare recoltarii de plamani de origine umana- conforma, logistica pentru stocarea datelor - corespunzatoare", a declarat pentru MEDIAFAX Radu Deac, presedintele Agentiei Nationale de Transplant.
Concluziile prezentate de conducerea ANT sunt rezultatele controlului cerut de ministrul Sanatatii miercuri. Pana saptamana aceasta, romanii care aveau nevoie de un transplant pulmonar erau tratati la clinica AKH din Viena, iar costurile erau suportate de statul roman, insa aceasta intelegere nu a mai fost prelungita, astfel ca, in prezent, aceste operatii nu pot fi decontate la niciun centru medical din strainatate, iar in Romania nu exista niciun centru de stat unde sa se realizeze astfel de interventii.
Scandalul legat de centrul de transplat de la Spitalul Sfanta Maria a inceput anul trecut, in noiembrie, dupa ce fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, in urma unui raport al inspectiei sanitare care arata ca nu erau respectate conditiile pentru efectuarea unui transplant pulmonar, a decis sa nu permita efectuarea unor astfel de interventii chirurgicale, desi centrul primise acreditare din partea ANT. Mai mult, Vlad Voiculescu a precizat ca acea acreditare a fost eliberata in mod ilegal si a formulat o plangere penala la Parchet impotriva celor care au dat avizele de functionare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005112 (s)