News Flash:

Aflata in paragina, cladirea Modex din Timisoara va intra in reabilitare arhitectonica

13 Iulie 2014
1326 Vizualizari | 0 Comentarii
 Unul dintre cele mai moderne imobile construite in anii '70 in centrul Timisoarei - cladirea Modex - va intra in reabilitare arhitectonica pentru a se armoniza cu stilul din centrul istoric in care este amplasata, a anuntat vineri primarul municipiului, Nicolae Robu.
El s-a aratat nemultumit de aspectul cladirii pe care proprietarii au lasat-o in paragina si pe care-i va notifica sa refaca imobilul dupa regulile impuse de normele urbanistice.
'Este o proprietate privata si nu pot vorbi despre demolarea acelei cladiri. Pentru inceput vom notifica proprietarii, iar daca nu se vor conforma vom trece la amenzi pentru ca legea ne permite. Decizia despre aspectul arhitectonic le va apartine arhitectilor orasului pentru ca va trebui sa se armonizeze cu arhitectura palatelor din preajma', a explicat Nicolae Robu intr-o conferinta de presa.
Cladirea Modex a fost primul complex modern de magazine din Timisoara comunista, situata langa Opera Nationala Romana si care avea doua etaje compartimentate la parter in magazine de imbracaminte de lux, marochinarie si incaltaminte, iar la etaj functionau o bijuterie, ateliere de croitorie de mare maiestrie si comenzi de incaltaminte de prima calitate. 
Anul viitor, primarul isi doreste sa inceapa reabilitarea centrului istoric al Timisoarei cu refacerea fatadei Palatului Loffler din Piata Operei, aceasta fiind prima cladire dintr-un complex de opt palate ce ating doua veacuri, cu valoare de patrimoniu si care vor beneficia de acelasi tratament.
Palatul Loffler a fost construit intre 1912-1913 de familia si firma Loffler, cladirea pastrand inca urmele gloantelor trase in Decembrie 1989, dar acestea vor fi protejate si evidentiate. 
Intreaga Piata a Operei, declarata monument istoric de Ministerul Culturii in 2004, va fi reabilitata de primarie, iar locatarii din respectivele cladiri istorice vor fi obligati sa plateasca o anumita cota parte, in functie de venituri.
In zona se mai afla vechea cladire a Hotelului Timisoara, precum si Palatele Lloyd, Neuhausz, Merbl, Dauerbach, Hilt si Szechenyi, toate construite in prima parte a secolului XX. AGERPRES

nicolae robu cladirea modex
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017952 (s)