News Flash:

Afla ce trebuie sa faci in cazul in care te confrunti cu o eczema

14 Septembrie 2018
1207 Vizualizari | 0 Comentarii

Nimeni nu stie exact ce cauzeaza mancarimea si roseata, in general, aceasta neplacere este numita eczema. Este probabil o combinatie de gene, sistem imunitar hiperactiv, care ar putea reactiona la substante precum sapunurile si tesaturile.

Ceea ce stim este ca exista o multime de tratamente pentru eczeme, inclusiv remedii de la domiciliu cum ar fi baile calde, somnul adecvat si hidratarea regulata.

Pentru multi, aceste strategii sunt suficiente pentru a controla simptomele eczemelor, dar daca ati epuizat toate optiunile si eczemele va conduc inca viata, probabil ca este timpul sa consultati medicamentele de prescriptie pentru ajutor.

“Aveti nevoie de o reteta cand tot ceea ce faceti nu functioneaza”, spune Doris Day, MD, dermatolog la Spitalul Lenox Hill din New York City.
Daca acele strategii la domiciliu si pe cont propriu nu au ajutat, medicii vor initia creme cu cortizon pe baza de reteta, care sunt mai puternice decat versiunile pe care le puteti cumpara in mod normal. Cortizonul este un tip de steroid, iar steroizii au fost mult timp standardul de aur in tratamentul eczemelor, spune Dr. Day. “Din produsele care au fost disponibile, cremele si unguentele de steroizi au functionat mai repede si au dat mai multa usurare imediat”.

Dar nu sunt perfecti. Cremele cu steroizi pot determina slabirea pielii, asa ca medicii prefera tratamentul nesteroidian pentru controlul eczemelor pe termen lung, adauga ea. Aceste optiuni ar putea include inhibitori topici ai calcineurinei (TCI), care imbunatatesc eczemele prin inmuierea sistemului imunitar sau alte creme nesteroidiene, cum ar fi crisaborol, pentru a reduce inflamatia.

Atunci cand cremele cu steroizi nu reusesc sasi atinga scopul, medicul dumneavoastra poate decide sa incerce steroizi orali in loc. Dar exista si dezavantaje la steroizii orali: medicamentele pot fi administrate doar pentru perioade scurte de timp din cauza riscului de efecte secundare grave, cum ar fi fracturile osoase, glaucomul si chiar diabetul. Steroizii orali au, de asemenea, o rata ridicata de rebound, pacientii cu o imbunatatire semnificativa in timp, apoi reaparand simptomele de indata ce au disparut, spune dr. Fonacier.
In general, medicii vor dori sa vada cum raspundeti la tratament timp de doua pana la patru saptamani inainte de a decide sa incercati o alta metoda, spune Dr. Fonacier, care este si sef al alergiilor si imunologiei la Spitalul Winthrop din New York University.
Unii oameni ar putea beneficia de un medicament imunosupresor, un tip de medicamente orale sau injectabile care pot afecta sistemul imunitar. Aceste medicamente – care includ ciclosporina si metotrexatul – sunt utilizate “fara eticheta” pentru eczeme, ceea ce inseamna ca sunt aprobate de FDA pentru tratarea altor afectiuni. Imunosupresoarele pot provoca reactii adverse cum ar fi afectarea stomacului sau a rinichilor, spune dr. Fonacier. De obicei, aceste medicamente puternice sunt folosite pentru o perioada scurta de timp pentru a ajuta la obtinerea eczemelor sub control; atunci poate fi tratata pe termen lung cu creme, potrivit Asociatiei Nationale pentru Eczeme.

O clasa mai noua de medicamente, numita biologica, poate ajuta atunci cand medicamentele topice nu au functionat. Spre deosebire de imunosupresoare si steroizi orali care suprima intregul sistem imunitar, biologii, care sunt administrati de obicei prin injectare, afecteaza doar o mica parte a sistemului imunitar. “Biologii sunt vizati si se concentreaza pe calea imuna specifica care nu este sincronizata”, spune Dr. Day. Pana in prezent, un medicament biologic a fost aprobat pentru eczeme. Anumite biologici, inclusiv unele folosite pentru alte afectiuni ale pielii, pot creste riscul de infectii, spune Dr. Day. “Uneori sunt necesare teste inainte de a incepe o activitate biologica, iar medicii pot continua sa va monitorizeze infectiile.”

Exista o ultima oara cand este posibil sa aveti nevoie de un tratament pe baza de prescriptie medicala pentru eczema: daca pielea devine infectata. Unii oameni cu eczeme dezvolta o infectie de la zgarieturi. In cele din urma, “nu puteti sa-l zgariati”, spune Dr. Day. Cand se intampla acest lucru, medicul dumneavoastra poate prescrie un antibiotic – fie in forma de crema, fie ca forma de pilule – pentru a atenua infectia.


tratamente remedii domiciliu baile calde somnul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007525 (s)