News Flash:

Afla acum de ce iti cade parul!

7 August 2018
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
par

Fiecare femeie face tot ce îi stă în putinţă pentru o rezistenţă cât mai mărită a podoabei capilare. Fie că este vorba despre tratamente costisitoare sau simple leacuri, frumusetea părului este esentiala.

Căderea podoabei capilare are o incidență mai mare în rândul doamnelor, iar acest lucru se întâmplă din foarte multe motive, precum o anumită deficienţă de vitamine sau până la o problemă de sănătate mai gravă.
Partea bună este că, în funcţie de cauzele care duc la această problemă, ea poate fi rezolvată. Te invit să descoperi 7 dintre cauzele căderii părului dar şi posibile tratamente care te-ar putea ajuta.

Suprasolicitarea părului
Combinaţia dintre agenţii tensioactivi şi sulfaţii găsiţi în multe şampoane şi balsamuri, asociate cu părul deja prelucrat, poate duce la apariţia fragilităţii, ruperea şi pierderea părului. Dacă eşti printre persoanele care îşi suprasolicită părul, ia în considerare faptul că ar trebui să optezi pentru un şampon fără sulfat şi care conţine detergenţi mai buni. De asemenea, este recomandat să aplici o mască naturală pentru regenerare cu ulei de masline, ouă şi miere.

Reteta naturala perfecta pentru intarirea firului de par

Nivelul ridicat de stres
Telogen efluvium este numele clinic pentru pierderea părului, care apare după ce corpul a trecut printr-o experienţă dramatică, precum o intervenţie chirurgicală majoră, pierdere drastică în greutate, sarcină sau stres extrem. Procesul de creştere a părului se desfăşoară în trei etape: creşterea, "odihna" şi regenerare. În timpul efluviului telogen, părul se schimbă mai repede decât în mod obişnuit de la primele două faze şi până în faza de regenerare. Din fericire, acest lucru este temporar aşa că părul ar trebui să revină la un nivel normal al căderii odată ce corpul şi-a revenit de la excesul de stres. Este recomandat să îţi iei câteva momente de repaus şi să te relaxezi pentru ca şi părul tău să poată respira.

Alimentaţia nesănătoasă
Aşa cum organismul are nevoie de o dietă echilibrată, de substanţe nutritive adecvate pentru a rămâne sănătos, aşa se întâmplă şi în cazul părului. Dacă ai în corp lipsuri de proteine, fier şi magneziu, poţi observa asta foarte uşor din cantitatea de păr care îţi cade. Părul tău este alcătuit din proteine, deci este recomandat să consumi mai multe alimente bogate în acest nutrient precum iaurtul grecesc, carnea de pui sau nuci pentru a ţine sub control căderea părului.

Apa dură
Apa dură are un conţinut mare de săruri minerale, în special calciu şi magneziu. Prezenţa acestor compuşi în cantităţi mari în apă determină uscarea părului, apariţia mătreţii şi chiar căderea. Specialiştii recomandă folosirea unui aparat special, numit dedurizator. Acesta filtrează apa şi reţine calciul şi magneziul. De asemenea, poţi folosi apa de ploaie atunci când te speli pe cap. Fiind lipsită de sărurile de calciu, magneziu şi fier, nu dăunează părului. O altă soluţie este să foloseşti un şampon cu acţiune de curăţare profundă pentru îndepărtarea reziduurilor. Se recomandă, însă, să fii atentă la acest tip de şampon deoarece conţine compuşi agresivi care au rolul de a îndepărta sărurile dar şi de a usca părul.

Afecţiune a tiroidei
Atât hipotiroidismul (tiroida subactivă) cât şi hipertiroidismul (tiroida hiperactivă) pot provoca pierderea părului. Vestea bună este că dacă beneficiezi de un tratament corect (poate fi prescris un hormon tiroidian sintetic), părul va creşte la loc destul de rapid. Pe lângă pierderea părului, hipotiroidismul vine şi cu alte simptome cum ar fi oboseala, pielea uscată, constipaţia sau slăbiciunea musculară. Hipertiroidismul vine la pachet cu scăderea bruscă în greutate, ritm accelerat al bătăilor inimii şi modificări ale ciclului menstrual. Este necesar să consulţi medicul pentru a şti exact de ce afecţiune suferi şi ce tratament ţi s-ar potrivi.

Acesta este tonicul natural care face minuni pentru piele si par

Sindromul ovarului polichistic
Această afecţiune endocrină provoacă un dezechilibru hormonal, care duce la creşterea nivelului de testosteron. Acest lucru poate duce la pierderea părului. Alte simptome includ creşterea în greutate, acneea sau creşterea excesivă a părului de pe corp.

Deficienţa de fier
Una din 10 femei cu vârste între 20 şi 49 de ani suferă de anemie ca urmare a unei lipse acute de fier în organism. Lipsa fierului este o cauză comună a căderii părului şi pentru a afla cu certitdudine dacă asta este cauza care stă la baza căderii părului este necesar să faci o serie de analize de sânge, care pot determina nivelul de fier din sânge. Este recomandat consumul de suplimente cu fier administrate pe o perioadă de timp indicată de medicul specialist şi un regim bogat în acest mineral (miere, ficat de pasăre, spanac, gălbenuş de ou).
Căderea părului poate fi tratată foarte uşor dacă reuşeşti să identifici cauzele şi să diminuezi factorii de risc.

 


frumusetea esentiala masline miere stres fier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009964 (s)