News Flash:

Afectiuni pe care le poti trata cu muguri de brad

9 August 2018
1277 Vizualizari | 0 Comentarii
mugur

Mugurii de brad cresc in varful cetinilor si sunt usor de recunoscut dupa culoarea aceea de verde crud. Sunt fragezi si, daca ii zdrobesti intre dinti, au un gust acrisor si raspandesc o aroma extraordinara.
In scop terapeutic, mugurii de brad se recolteaza atunci cand au 3 pana la maximum 7 cm, iar perioada difera de la an la an, dar si de areal. Daca obisnuiti sa culegeti muguri in fiecare an, aveti grija sa nu recoltati din aceleasi locuri pentru ca brazii nu se vor mai dezvolta bine.

Bradul are, printre altele, proprietatea de a fixa calciul in oase, de aceea este recomandat ca produsul rezultat din macerarea mugurilor sa fie folosit in tratamentul rahitismului. Tot datorita proprietatii de fixare a calciului, preparatele din muguri de brad sunt un ajutor nepretuit in combaterea osteoporozei.

Mugurii de brad mestecati in gura ca atare potolesc setea, dezinfecteaza gura, feresc de bolile de plamani, improspateaza respiratia, regleaza pofta de mancare.

Recomandat persoanelor cu tulburari respiratorii

Din muguri de brad se face un sirop care este antiseptic, tonic pulmonar, fiind recomandat persoanelor cu tulburari respiratorii. Acest sirop are un bogat continut de vitamina C, putand fi folosit pentru depasirea mai usoara a perioadelor stresante si obositoare. De asemenea, acesta este si un diuretic cu efect bland.

Daca siropul este pregatit cu miere actioneaza ca dezinfectant, calmant, si ajuta in regenerarea tesuturilor afectate de infectii.
Pentru anemii se face o cura de trei saptamani, timp in care se iau cateva lingurite de sirop cu 5 minute inainte de masa, scrie frunza-verde.ro.

Pentru a inlatura starile de voma se mesteca (nu se inghit!) cativa muguri culesi recent.

Persoanelor care lucreaza in conditii de stres li se recomanda sa consume 5 lingurite de sirop inainte de masa. De asemenea, glicemia revine la valori normale dupa ce se consuma cateva lingurite de sirop.

Mugurii de brad au efecte asupra intregului organism si pot fi folositi si altfel: 1 kg de muguri se fierb in 5-6 litri de apa, dupa care se strecoara si se toarna in cada, in apa pentru imbaiere.

Din mugurii proaspeti sau uscati de brad se prepara o infuzie (o lingurita la o cana cu apa). Ceaiul astfel realizat are efecte favorabile in formele usoare sau medii ale unor boli respiratorii (astm bronsic in faza de debut, viroze, tuse uscata), mai ales in cazul copiilor.


terapeutic bradul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006921 (s)