News Flash:

AFARA DIN EUROPA! Steaua si Astra au ratat calificarea in grupele Europa League, iar Romania ramane fara echipa in grupe dupa 12 ani!

28 August 2015
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
steaua ceahlaul
Rosenborg – Steaua 0-1 (3-1 la general) si AZ Alkmaar – Astra Giurgiu 2-0 (4-3 la general), aseara, in returul play-off-ului Europa League. Steaua si Astra Giurgiu parasesc Europa League dupa faza play-off-ului si Romania ramane fara echipa in faza grupelor.  

Dupa foarte multi ani, Romania nu va avea nicio echipa in grupele competitiilor europene in acest sezon. Steaua nu a reusit minunea la Trondheim, ci doar o victorie de palmares (1-0) si a parasit jenant Europa League, iar Astra Giurgiu a fost eliminata in Olanda de AZ Alkmaar, dupa un esec neasteptat in retur cu 0-2. Daca in Steaua nu ne-am pus mari sperante dupa umilinta din tur, Astra pornea cu prima sansa in Olanda, dar trupa lui Sumudica a dezamagit crunt. A jucat inca din start cu gandul la un 0-0 de calificare, dar nu i-a mers decat 80 de minute. Astfel, cele doua echipe in care ne-am pus mari sperante parasesc prematur cupele europene, iar Romania va primi faza grupelor la televizor, de la masa... saracilor. Asta dupa ani la randul in care Steaua ne-a obisnuit cu toamne si chiar primaveri europene, fiind completata, recent, de Astra si chiar Pandurii. In acest sezon, insa, o Liga I submediocra va ramane fara echipa in grupele eurpene, in timp ce echipe precum Astana sau Bate Borisov pe care altadata le spulberam, joaca in Champions League.

Astra: joc la mica ciupeala, rezultat ZERO
Liderul Ligii I, care se impusese in prima partida cu scorul de 3-2, a cedat pe final, in urma golurilor marcate de Jop van der Linden (80) si Robert Mühren (84). 
AZ a dominat meciul de la un capat la altul si si-a creat numeroase ocazii de gol, insa Silviu Lung jr a avut o evolutie magistrala, umbrita de eroarea din minutul 80, cand mingea trimisa de fundasul Jop van der Linden (80), din lovitura libera, s-a dus printre mainile goalkeeper-ului. 
Dupa un inceput de tatonare, AZ a preluat controlul jocului si prima situatie periculoasa a aparut in minutul 17, cand Oros a respins in extremis din fata portii. Lung a iesit la rampa si a respins sutul la coltul scurt al lui Henriksen (24), iar apoi s-a remarcat la suturile lui van der Linden si Haye (26) in decurs de cateva secunde. 
Prima tentativa ofensiva a Astrei a fost semnata de William De Amorim (32), care a trimis un sut de la distanta, peste poarta. In finalul primei reprize, Budescu a executat o lovitura libera (44), dar Rochet a prins. Johansson (45), cu un sut peste poarta din careu, a semnat ultima ocazie a primei parti. 

Dupa pauza, Lung a avut interventii remarcabile la suturile lui Johansson si Hupperts (50). Au urmat apoi cateva oportunitati ale echipei antrenate de Marius Sumudica, dar Alibec (54) a tras peste putin, iar Budescu (55) a sutat si el pe langa poarta. 
Lung (58) a respins sutul lui Hupperts, Astra a replicat prin Gaman (62), care a reluat peste poarta cu capul, dupa un corner. 
Lung a retinut sutul lui Janssen (68), iar apoi Astra a reusit sa tina mingea departe de poarta pentru o perioada. O eroare de apreciere a lui Lovin a dus la comiterea unui fault la 18 metri de poarta lui Lung, iar Jop van der Linden a deschis scorul. Lung s-a mai remarcat o data, la sutul lui Haye (83), dar nou-intratul Robert Mühren (84) a transat soarta meciului dupa ce a dejucat pasul la ofsaid al apararii giurgiuvene. AZ a mai ratat o ocazie, prin Tankovic (90+1), al carui sut din careu a fost prins de Lung. 
 
Steaua: eliminare JENANTA!
Steaua n-a reusit minunea de la Trondheim, desi la final a castigat intalnirea cu 1-0, prin golul marcat in repriza secunda de Adrian Popa. Campioana Romaniei a avut suficient timp sa mai inscrie de doua ori, teoretic s-ar fi putut, dar terenul greu datorat ploii torentiale si impreciziei la finalizare au facut ca tabela sa ramana nemodificata. Rosenborg a facut un meci de asteptare si a avut o singura ocazie mare, in partea secunda, tactica norvegienilor fiind in cele din urma cea castigatoare. Steaua chiar a crezut in calificare, dar din pacate pentru echipa lui Mirel Radoi ocaziile au fost putine in primele 45 de minute, titularizarea surprinzatoare a lui Gabi Iancu nereusind sa produca efectul scontat. Acesta a avut de altfel un singur sut care a creat pericol, in minutul 41, cand balonul trimis spre coltul scurt a fost deviat in bratele lui Helland, portarul lui Rosenborg. In partea secunda, chiar daca nu a fost nici el foarte periculos, Tade a reusit sa apara mai des la finalizare. Asa s-a intamplat in minutul 52, cand a reluat cu capul pe langa poarta sau in minutul 62 cand a centrat periculos de pe stanga. Intre cele doua ocazii a venit si golul lui Popa la capatul unui contraatac orchestrat de pasa in adancime a lui Chipciu. Popa a driblat si portarul, dupa care a trimis in poarta goala. Rosenborg a ratat in minutul 72 cea mai mare ocazie prin Jansen, al carui sut a trecut foarte aproape de poarta lui Nita, portar care mare parte din timp nu a avut ce apara. Rosenborg s-a impus la general cu 3-1 si merge in grupele Ligii Europa. Pentru Steaua cupele europene din acest sezon se incheie aici, in vara lui 2015.

rosenborg steaua az alkmaar astra giurgiu europa league astra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004984 (s)