News Flash:

Aeroportul Timisoara va fi transferat in proprietatea CJ Timis

5 Decembrie 2014
1242 Vizualizari | 0 Comentarii
 In sfarsit, Aeroportul International din Timisoara va fi preluat de catre administratia judeteana. S-a dat aviz favorabil pentru proiectul de lege privind transferul, cu titlu gratuit, pachetului de actiuni din proprietatea statului si din administrarea Ministerului Transporturilor in proprietatea judetului Timis.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a fost miercuri la Bucuresti, unde a participat la sedinta Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura din cadrul Camerei Deputatilor. Comisia respectiva a dat aviz favorabil pentru proiectul de lege privind transferul, cu titlu gratuit, pachetului de actiuni detinut de stat la Societatea Nationala „Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia” SA din proprietatea statului si din administrarea Ministerului Transporturilor in proprietatea judetului Timis, scrie tion.ro.
Practic, Consiliul Judetean Timis va prelua, cu titlu gratuit, 80 la suta din actiuni, pentru ca 20 la suta din actiuni apartin Fondului Proprietatea. Este posibil ca si Primaria Timisoara sa primeasca o cota parte din aceste actiuni. Bojin a spus inca din primavara acestui an ca exista o conditie – CJ Timis sa detina in continuare pachetul majoritar si, prin urmare, controlul asupra uneia dintre cele mai importante aerogari din tara.
Acest lucru va insemna ca autoritatile locale vor incasa profitul realizat de aceasta institutie, insa vor trebui sa aloce bani si pentru reabilitarea, modernizarea sau extinderea infrastructurii Aeroportului International Timisoara, care este tranzitat in prezent de aproximativ un milion de pasageri pe an.
„80 la suta noi si 20 la suta Fondul Proprietatea. In ceea ce priveste Primaria Timisoara, o sa putem sa le dam si lor, dupa ce-l preluam noi. Eu am sustinut intotdeauna ca cineva trebuie sa aiba majoritatea. Urmeaza, dupa ce preluam, sa vedem cat la suta din actiuni vor fi date Primariei Timisoara”, spune Titu Bojin.

fondul proprietatea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005998 (s)