News Flash:

Aeroportul din Timisoara va fi extins

14 Noiembrie 2014
673 Vizualizari | 0 Comentarii
Doua proiecte importante ce vor permite extinderea masiva a Aeroportului din Timisoara au fost introduse in Master Planul de Transport, au anuntat, miercuri, reprezentantii aerogarii timisorene. Este vorba despre construirea unui nou terminal de pasageri, precum si a unui terminal cargo, investitii estimate la 82,2 milioane de euro.
„In cadrul Master Planului General de Transport al Romaniei care reprezinta strategia nationala a Ministerului Transporturilor pentru perioada 2015-2030, au fost incluse doua obiective majore, atat la nivel national, cat si la nivel european. Valoarea totala a realizarii acestor obiective este de 82,2 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Este vorba de realizarea unui Terminal Intermodal de Marfa si a unui Terminal Intermodal de Pasageri. Aceste obiective au fost incluse in Master Plan la capitolul 7 – Transport Aerian”, au anuntat reprezentantii Aeroportului din Timisoara.
Terminalul de Marfa va include Centrul Cargo, platforma de stationare aeronave, terminalul de cale ferata, reabilitarea liniei ferate existente in perimetrul aeroportului si conectarea acesteia la reteaua nationala, parcari pentru autovehicule si conexiuni de transport. Deocamdata, Comisia Europeana a aprobat efectuarea studiilor tehnice si de fezabilitate necesare demararii acestui proiect, studiile urmand sa fie finalizate anul viitor, scrie tion.ro.
Terminalul de Pasageri va fi construit etapizat, mai spun reprezentantii Aeroportului din Timisoara si va include o aerogara de mari dimensiuni dotata cu toate facilitatile comerciale si operationale. De asemenea, va fi construita o autogara legata printr-o galerie comerciala de aerogara, care va deservi transportul public si care va reprezenta un nod rutier important prin care se va facilita transportul pasagerilor cu autobuzul spre destinatii regionale si internationale. In plus, vor fi construite si spatii comerciale, parcari auto, dar si o gara pentru a asigura legatura intre aeroport si magistrala feroviara pe ruta Viena-Budapesta-Timisoara-Bucuresti.
„Aceste doua investitii majore, esentiale pentru judetul Timis si incluse in Master Planul General de Transport, vor avea un rol extrem de important pentru regiunea de vest a Romaniei. Dezvoltarea zonei economice se va realiza prin imbunatatirea infrastructurii din aceasta parte a orasului, vor fi create locuri de munca in cadrul aeroportului si in zonele adiacente. Companiile private vor avea noi oportunitati de dezvoltare prin oferirea unor legaturi excelente intre caile rutiere – prin conexiunile cu soseaua de centura si autostrada – si cele feroviare si aeriene. De asemenea, prin eliminarea traficului greu din oras, va fi redusa poluarea si congestia traficului urban si va fi mentinuta in stare mai buna infrastructura rutiera urbana. Calatorii vor avea parte de conditii de calatorie mai bune, de timp redus de sedere si de legaturi optime spre destinatia lor finala”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1084 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038349 (s)