News Flash:

Aeroportul din Tg. Mures s-a redeschis, dupa ce o companie aviatica si-a retras toate cursele din cauza starii pistelor

26 Iunie 2018
1331 Vizualizari | 0 Comentarii
corendon

Aeroportul ''Transilvania'' Tirgu-Mures s-a redeschis, luni, dupa finalizarea investitiilor de peste 56 milioane de lei, iar prima cursa internationala de pasageri a avut ca destinatie Antalya (Turcia), transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presa trimis, luni, de Consiliul Judetean (CJ) Mures, in urma urma finalizarii lucrarilor de reabilitare a pistei, prima cursa internationala de pasageri a decolat de dimineata de pe Aeroportul din Tirgu Mures. Aceasta a avut la bord 189 de pasageri si a fost operata de compania turca Corendon Airlines, cu destinatia Antalya.

”Acest zbor a fost posibil datorita receptionarii in cursul saptamanii trecute de catre Consiliul Judetean Mures, autoritatea care a derulat aceasta investitie, a lucrarilor executate si obtinerii astazi, 25 iunie, a certificatului de autorizare de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana, document ce confirma ca de pe Aeroportul Transilvania se poate opera in conditii de maxima siguranta. Capacitatea portanta (PCN) a pistei, in urma expertizei tehnice realizate saptamana trecuta, este de 70, in conditiile in care, conform cerintelor proiectului acesta trebuia sa fie de minim 55 iar inainte de inceperea lucrarilor acesta a fost de 26. Acest lucru face posibil ca de pe Aeroportul din Tirgu-Mures sa se poata zbura cu aeronave Airbus 320, dar si cu aeronave mai mari”, potrivit CJ Mures.


Lucrarile de reabilitare a pistei de aterizare/decolare au fost realizate de Asocierea de firme PORR Construct SRL si Geiger Transilvania SRL, valoarea lucrarilor receptionate fiind de 56.758.085 lei cu TVA inclus. Din aceasta suma, 50 de milioane lei reprezinta finantarea acordata de Guvernul Romaniei, restul sumei fiind suportata din bugetul judetului Mures.

”Subliniem faptul ca obiectivul prioritar al Consiliului Judetean Mures a fost realizarea investitiei in cele mai bune conditii astfel incat sa se poata garanta siguranta pasagerilor si zborurile internationale sa fie reluate”, potrivit CJ Mures.

Saptamana aceasta va fi reluata si operarea zborurilor Wizz Air catre doua destinatii, respectiv Dortmund si Memmingen. De asemenea, cursa de Antalya va fi operata saptamanal pana la finalul lunii septembrie.

Potrivit sursei citate, conducerea Aeroportului Tirgu-Mures poarta discutii continue cu toti operatorii aerieni pentru diversificarea destinatiilor accesibile de pe acest aeroport.

Activitatea Aeroportului ”Transilvania” Tirgu-Mures a fost oprita din noiembrie 2016, dupa ce compania Wizz Air a decis mutarea tuturor curselor pe Aeroportul International ”Avram Iancu” Cluj, din cauza starii pistei de aterizare/decolare.


corendon airlines antalya
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005474 (s)