News Flash:

Adrian Streinu-Cercel, gasit in incompatibilitate de ANI

29 Iunie 2015
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
streinu cercel
Managerul Institutului ”Matei Bals” din Capitala, Adrian Streinu-Cercel, a fost gasit in incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate, care sustine ca acesta a fost simultan manager al institutului si secretar stiintific al Senatului UMF, precum si secretar de stat in MS.
Agentia Nationala de Integritate a anuntat, luni, ca a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre Adrian Streinu-Cercel, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii, actual manager al Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti, in conditiile in care acesta a detinut simultan mai multe functii.
Potrivit sursei citate, in perioada 11 martie 2008 - 12 martie 2012, Streinu-Cercel a detinut, simultan, functiile de manager al Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti si secretar stiintific al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” incalcand, astfel, Legea 95/2006 potrivit careia ”functia de manager persoana fizica este incompatibila cu: exercitarea oricaror alte functii salarizate, nesalarizate sau/si indemnizate, cu exceptia functiilor sau activitatilor in domeniul medical in aceeasi unitate sanitara, a activitatilor didactice, de cercetare stiintifica si de creatie literar-artistica”.
De asemenea, in perioada 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012, Streinu-Cercel a detinut, simultan, functiile de secretar de stat in Ministerul Sanatatii si manager al Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”, incalcand, astfel, Legea 161/2003, potrivit careia ”functia de membru al Guvernului este incompatibila cu […] functia de […] administrator […] la institutiile publice”.
ANI mai spune ca l-a informat pe Streinu-Cercel despre aceasta situatie, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006268 (s)