News Flash:

Adrian Nastase lanseaza un AVERTISMENT SUMBRU: "Impact DRAMATIC asupra societatii"

6 Iulie 2017
1338 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian nastase
Fostul premier Adrian Nastase, presedinte al Fundatiei Europene Titulescu, a declarat miercuri ca terorismul are un impact dramatic asupra societatii si ca Uniunea Europeana ar trebui sa joace rolul de mediator in Orientul Mijlociu.
"Divizarea Orientului Mijlociu poate afecta securitatea regionala. Noi surse de conflict inflameaza flacara instabilitatii si vor sfarsi, din pacate, in a se transforma in miscari teroriste si, posibil, noi valuri de migratie. De aceea trebuie sa intelegem noua dimensiune a terorismului si evolutia strategiilor de combatere a terorismului. Organizatiile teroriste pun la cale atentate organizate, de cele mai multe ori complexe, adesea menite sa dezvolte activitati care sa genereze accidente in masa sau efecte catastrofale. Acum dezvolta scenarii mai rapide si mai putin organizate, dar care pot genera un numar foarte mare de victime intr-un timp foarte scurt. Terorismul are un impact dramatic asupra societatii noastre. Evenimente tragice au avut loc in vecinatatea noastra, in diferite capitale ale Europei. Nu mai putem vorbi acum de zone de conflict traditionale. In Orientul Mijlociu multi civili cad victime acestui fenomen periculos in fiecare zi, regiunea fiind in fierbere din cauza conflictelor", a afirmat Nastase, la conferinta "Evolutii in combaterea terorismului si noile provocari ale Orientului Mijlociu". 
In context, fostul premier a opinat ca Uniunea Europeana ar trebui sa isi asume rolul de mediator pentru a preveni in felul acesta escaladarea conflictelor. 
"Politicienii europeni ar trebui sa fie constienti de rolul lor si sa caute orice solutie care ar putea duce la o dezvoltare in beneficiul ambelor parti. UE ar putea juca rolul de mediator si ar putea folosi puterea tineretului din Orientul Mijlociu, dar si influenta economica pentru a domoli tensiunile si a aduce partile la masa negocierilor, avand in vedere ca disensiunile escaladeaza destul de periculos peste tot in lume", a mai spus Adrian Nastase. 
Conferinta "Evolutii in combaterea terorismului si noile provocari ale Orientului Mijlociu" a fost organizata de Fundatia Europeana Titulescu, impreuna cu Middle East Political and Economic Institute (MEPEI), Fundatia EURISC si Ambasada Republicii Islamice Iran in Romania.

 

adrian nastase uniunea europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006773 (s)