News Flash:

Adrian Nastase: Cine are interesul de a declansa haosul in Europa?

24 Martie 2016
1438 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian na
Adrian Nastase scrie pe blogul sau ca Europa a cazut in capcanapropriei retorici a drepturilor omului, a "societatii deschise", iar aceasa retorica produce efecte in dublu sens. Nastase atrage atentia ca ISIS este doar bratul inarmant, mai importanta fiind identificarea celor care au interes de a declansa haos in Europa.
"Valul de refugiati este o dovada.  Sigur, nevoia de "sange proaspat" pentru "sangele albastru" european, nevoia de forta de munca necalificata sau inalt calificata (it, medici) au contat deasemenea. Iluzia multiculturalismului s-a risipit, au aparut resentimente legate de locuri de munca, de criminalitate si, mai nou, de terorism. Europa, alaturi de Statele Unite, s-a hranit din globalizare, din inlaturarea frontierelor pentru a patrunde pe noi piete de desfacere. Din pacate, pe aceste porti deschise, au intrat nu doar materii prime si forta de munca ieftina, ci si fundamentalisti, talibani, teroristi. SUA si-au securizat mai bine perimetrul extern, ajutate si de o politica a vizelor mai selectiva, fiind oricum avantajate de conditiile geografice. Europa plateste pretul pentru toti si pentru toate - si pentru Afganistan si pentru Al-Quaida, pentru Irak si pentru Siria, pentru Orientul Mijlociu. Iar pretul nu va fi doar in victime ale atacurilor ci si in materie de finantari suplimentare pentru serviciile de informatii, in limitari suplimentare ale drepturilor cetatenesti pentru a controla riscurile teroriste, in intarirea controalelor la frontiere, in cresterea timpului consumat cu verificari la aeroporturi, gari, stadioane etc.
Am vizitat Africa de Sud la inceputul anilor '90.  Mi-a ramas in minte imaginea  centrului orasului Johannesburg, unde totul era locuit si dominat de populatia de culoare iar la periferie, in mici domenii inconjurate de ziduri de 3-4 metri inaltime locuia populatia alba. Belgia ofera o imagine similara, cu diferenta ca albii plus turistii locuiesc in centrul capitalei. Belgia plateste acum si pretul statutului sau de fosta metropola coloniala sau al ambitiei sale de a aduna toate organizatiile europene intr-un singur loc. Atacul de ieri are de aceea si o amprenta simbolica. Au mai existat valuri de actiuni teroriste in ultimii 50 de ani - deturnarile de avioane, din anii '70, de exemplu. Au mai avut loc actiunile teroriste impotriva turnurilor gemene din SUA, in 2001. Acum se incearca insa raspandirea de catre ISIS a unui sentiment de teroare, in cat mai multe locuri din Europa si prin mobilizarea tuturor nemultumitilor (maghrebieni, islamisti). Se incearca realizarea unei "internationale", mobilizata intr-o cruciada indreptata impotriva "necredinciosilor". Intr-un fel, a fost declansat "razboiul civilizatiilor". Dupa ce, o vreme, el a avut loc  in deplasare, acum el se desfasoara "acasa". Nu stiu daca cei care au pornit valurile de refugiati s-au decis sa le opreasca, generand o reactie de respingere pentru acceptarea lor in Europa. Sau poate ca doresc tensiuni etnice si religioase cu care Europa sa fie ocupata in anii care vin. Imi este tot mai neclar cine are interesul de a declansa haosul in Europa. ISIS fiind doar bratul inarmat. Oricum, pare cumva un fel de cruciada cu sens invers", a scris Adrian Nastase.

adrian nastase blogul europa capcana societatii deschise efecte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005464 (s)